Meer spelplezier met een correct ingevuld wedstrijdformulier


31 januari 2023

Voor iedereen die betrokken is bij wedstrijden van de jeugd en de senioren is het invullen van de wedstrijdgegevens in de Wedstrijdzaken-app een wekelijks terugkerend fenomeen. De KNVB heeft een speciale informatiepagina hiervoor gemaakt met alle ins en outs van het verwerken van de correcte gegevens na afloop van de wedstrijd.

Het is een goede gewoonte voor teammanagers, scheidsrechters en spelbegeleiders om altijd het digitaal wedstrijdformulier in de Wedstrijdzaken app in te vullen. Zowel voor als na elke wedstrijd. Het is zo gebeurd en met dat invullen dragen teammanagers, scheidsrechters en spelbegeleiders bij aan het spelplezier voor iedereen.

De KNVB bepaalt onder andere op basis van de informatie uit de wedstrijdformulieren en uitslagen welke teams de volgende competitie tegen elkaar spelen; in vrijwel alle leeftijdscategorieën. Correct en volledig ingevulde formulieren dragen bij aan gelijkwaardige competities: leukere tegenstanders en meer spelplezier!

Voor de wedstrijd begint
Voor de wedstrijd begint, moeten de teammanagers (leiders) de spelersopgaaf correct invullen en akkoord geven. Met andere woorden, wie kunnen er meedoen aan de wedstrijd, zowel basis- als wisselspelers. Spelers die er niet bij zijn, horen niet op het wedstrijdformulier te staan. De scheidsrechter of spelbegeleider controleert of alle spelers er ook echt zijn. En iedereen geeft akkoord.

Als de wedstrijd is afgelopen
Direct na de wedstrijd vult de scheidsrechter of spelbegeleider de uitslag in en eventueel ook het wedstrijdverloop. Hoe meer wedstrijdformulieren compleet en correct zijn ingevuld, met de juiste uitslag en vermelding van spelers, hoe gelijkwaardiger de volgende competitie kan zijn.

Onthoud dus: meer spelplezier met een correct wedstrijdformulier!

Wie vragen heeft over het invullen van de gegevens in de Wedstrijdzaken-app kan altijd terecht bij wedstrijdsecretaris Janny Brouwer of Bennie Bosma, bestuurslid PR & Communicatie van Wykels Hallum.

Klik hier voor meer informatie van de KNVB

Terug naar overzicht