Geen publiek bij wedstrijden en de kantine dicht


29 september 2020

Maandagavond 28 september jl. zijn tijdens een persconferentie nieuwe maatregelen bekend gemaakt om de stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Dat betekent voor sv Wykels Hallum o.m. het volgende: • de komende drie weken mag er geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden en de trainingen (jeugd- en senioren) • de kantine blijft gesloten.

De maatregelen gaan in per 29 september 2020, zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht en hebben het doel om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.
 
Overige (lokale) aanpassingen:
-de kleedkamers zijn op de trainingsdagen gesloten. Op wedstrijddagen zijn de kleedkamers open en kunnen de spelers van de bezoekende clubs douchen. De spelers van sv Wykels Hallum douchen thuis.
-de kantine is gesloten voor de horeca-functie, uitsluitend open voor de ontvangst van leiders, scheidsrechters, formele afwikkeling van de wedstrijden etc. 
-de kantine is op wedstrijddagen tevens geopend t.b.v. telefonische bereikbaarheid, EHBO-materiaal, scheidsrechters, WC gebruik van leiders, afgifte van waardevolle spullen en calamiteiten. Tevens t.b.v. het gereed maken van thee of ranja voor de wedstrijden. 
-clubscheidsrechters kunnen een nieuwe fluit afhalen in de kantine. Neem deze na afloop mee naar huis en gebruik die fluit (uitsluitend zelf) als je weer een wedstrijd mag fluiten.
 
Aantal relevante zaken (vragen en antwoorden):
 
Mogen ouders naar wedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bijelkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.
 
Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Een voetbalteam mag dus bijelkaar komen voor trainingen en wedstrijden, maar het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.
 
Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.
 
Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Betreft dus uitsluitend de benodigde chauffeurs.
 
Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als je kind voetbalt op de  accommodatie in Hallum, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.
 
Bestuur sv Wykels Hallum
 

Terug naar overzicht