Ternaard/Holwerd JO19-1 – Wykels Hallum JO19-1

8 oktober 2019

Op 5 oktober stond de wedstrijd op de planning tussen twee ploegen die vooraf aan elkaar gewaagd leken, zoals ook uit de vorige uitslag af te lezen was (2-1 voor de Hallumer jongemannen in de beker).

Op deze vroege ochtend, 9 uur(!), startte Ternaard/Holwerd echter met de meest uitgeslapen ploeg en na tien minuten van hoge druk vanaf de verkeerde kant viel de eerste bal in het Hallumer doel: na een listig balletje over verdediger Lucas kwam de aanvaller één op één op doelman Govanny, die kansloos was op het schot in de hoek. Na dit doelpunt probeerde Wykels het tij nog te keren, maar Ternaard bleek sterker en kwam in de 25ste minuut op een 2-0 voorsprong na een snelle overschakeling.

Na dit doelpunt hadden de tegenstanders de smaak te pakken en zetten hun snelle vleugelspelers keer op keer de bal gevaarlijk voor, waaruit het ene na het andere doelpunt viel. In 7 minuten was de overzienbare 1-0 achterstand omgezet in een 5-0 achterstand. Toen werd de druk wat verlaagd en de Hallumers overleefden het tot de rust.

Na een peptalk van de, niet al tevreden, leiders en trainer kwam Hallum goed uit de rust en zag het kans wat meer kansen te creëren. Zo wist Jelmer Heins in de 53e minuut de keeper te omspelen, maar verzag zich op de verdediger, die de bal van de lijn wist te halen. Een goal voor Hallum kon echter niet uitblijven en die kwam van Jelmer, die de bal zachtjes voorbij de keeper speelde na een goede steekpass. De uitploeg wist echter niet door te drukken en kwam in een penibele situatie achterin, waarna Kris de noodrem aantrok in de 16 tien meter: strafschop! Govanny bewees zijn naam als penaltykiller en pakte de penalty maar uit de rebound werd, na een miscommunicatie, helaas gescoord.

Na deze tegenvaller vielen de zeven en acht-één niet veel later, waarna Hallum als een laatste stuiptrekking nog wat goede aanvallen liet zien, waarin Nick en Jelmer een hoofdrol speelden. Dit leidde uiteindelijk tot een 8-2 en 8-3, maar de achterstand was te groot, de overgebleven tijd te klein, om het tij nog te keren. 8-3 eindstand. Na deze blamage zakte JO-19 tot de onderste regionen van de 2de klasse.