Vrouwen 1 laten op eigen veld zien wat zij kunnen


8 oktober 2019

Afgelopen vrijdag 4 oktober speelden de dames de poule wedstrijden thuis. Het is altijd fijn om voor eigen publiek te spelen, dat geeft toch iets extra´s.

Na de nodige toiletbezoekjes startte een selectie van 11 speelsters vol adrenaline de warming up in goed verzorgde presentatiepakken. Dankzij inspanningen vanuit het team lukte het om lokale ondernemers mee te nemen in hun enthousiasme ; Spar Hallum-Wip Uw Slager en Gildepak Oude Leije (paper2paper) maakten het mogelijk om de dames te voorzien van trainingspakken.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Marrum. Thea Prins heeft de leiders rol op haar genomen en zij wist de tegenstander enigszins te verrassen met een andere opstelling. Er werd goed gevoetbald en dankzij goed samenspel lukte het Monique Kuiphof het team op 1-0 voorsprong te zetten.  Marrum probeerde op gelijk spel te komen, de achterhoede wist een schot op doel te voorkomen. Jammer genoeg raakte de bal het been van een Wykels Hallum speelster en belandde alsnog achterin het net. Uiteindelijk wist Marrum de tweede goal te maken en eindigde de wedstrijd in 1-2.

De tweede wedstrijd speelden de dames sterk tegen de dames van Garijp. Angela Donga schoot een vrije trap feilloos in. Lang bleven de dames op voorsprong. In de laatste minuten kwam Garijp terug en beleefden de dames nog enkele spannende momenten. Garijp wist niet te scoren uit een vrije trap, de bal belandde in de goed staande muur. In de laatste minuten pakte Garijp toch nog een puntje en eindigde de wedstrijd in 1-1.

De dames van Be Quick speelden als laatste tegen Wykels. De Wykels dames wisten lange tijd Be Quick van scoren af te houden. Ook de keepster Dora de Vries vertoonde uitstekende kunsten. Uiteindelijk was Be Quick toch opnieuw de sterkste en wist vijf doelpunten te scoren, de wedstrijd eindigde in 0-5.

De dames mogen tevreden zijn over hun spel, ze hebben sterk gespeeld, het eerste punt is binnen.  Er heerst (hoorbaar uit de kleedkamer) een goede sfeer en saamhorigheid in de groep.                                      

Wat kunnen zij nog meer?

De eerstvolgende wedstrijden wordt gespeeld op vrijdagavond 18 oktober vanaf 19.30 uur in Marrum.


Terug naar overzicht