Wykels Hallum 4 kampioen na remise tegen Leeuwarder Zwaluwen


5 juni 2019

Afgelopen zaterdag werd het 4e elftal van sv Wykels Hallum kampioen. Dit na spannende wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen.

De jaarlijkse familiedag zorgde ervoor dat er veel publiek op de been was en veel bezoekers van het sportcomplex maakten de overstap naar het C-veld waar fel werd gestreden. Leeuwarder Zwaluwen was voor de oudere jongeren uit Hallum na 17 gespeelde wedstrijden de enige overgebleven concurrent voor de titel. Het scenario kon dan ook niet mooier: stralend weer en veel publiek bij een wedstrijd waarin het er om ging. Het vierde ging met een bijna volledige selectie de strijd aan en dat bleek ook nodig. Durk Prins en André Polet vielen uit met blessures. De wedstrijd was spannend met kansen over en weer. Nadat in de eerste helft Jan Harke Bremer de baas bleef over de Leeuwarder speler die alleen op hem af kwam raakte na de pauze Diederik Everts de binnenkant van de paal en werd een kopbal van Erik Post van de doellijn gehaald. Uiteindelijk kwam geen van beide teams tot scoren. De eindstand was dus 0-0,  voor de Hallumers voldoende om de kampioensmedaille én schaal in ontvangst te nemen en feest te gaan vieren. 

Na afloop werd afscheid genomen van Wim de Vries, tientallen jaren lid en sponsor van de vereniging. De spelers zorgden voor een passend aandenken.


Terug naar overzicht