JO19 en JO14 kampioen!


20 mei 2019

Afgelopen zaterdag werden zowel de teams van JO19-1 als die van JO14-1 kampioen in hun competitie. De oudste jeugd door met 6-0 te winnen van Blauw Wit, terwijl het andere team met 9-3 won van Dokkum. Hoewel de JO19-1 officieel nog een weekje moet wachten op de uitslagen van hun concurrent in de competitie werd het feest al wel ingezet en gingen beide teams op de kar door het dorp.

Van de wedstrijd van de JO19-1 werd nog bijgaand verslagje gemaakt:

Zaterdag 18 mei was een hele spannende dag voor JO19. Er moest gewonnen worden om als eerste in de competitie te blijven staan en het was de laatste wedstrijd van dit seizoen.

Na de winterstop zitten we in de competitie met voetbalteams van Zeerobben, Leovardia, Blauw-wit ’34, Holwerd-Blija en Broekster Wâlden. Een competitie die leuk wat uitdaging biedt.

Onze laatste wedstrijd is tegen Blauw wit ’34. We hebben in maart helaas verloren tegen Blauw wit in de Uit wedstrijd, dus zeker geen gelopen race. Nu spelen we de laatste wedstrijd thuis.

Er waren heel veel supporters aanwezig: vrienden, ouders, pakes en beppes en ook spelers uit de senioren teams. Ook trainer Dick Schambach was aanwezig om te kijken. Geweldig om deze belangstelling te zien! Het doet de heren en dame goed. De spelers stonden op scherp. Nu moest er gepresteerd worden.

Vanaf het begin van de wedstrijd zet JO19 de druk erop. Na meerdere prachtige kansen vallen er voor de rust twee doelpunten. Leiders Kees Ros en Durk Prins proberen in de rust deze concentratie en vechtlust vast te houden. Nu niet verslappen, maar de druk hoog houden. Het wordt een prachtige tweede helft. Kansen te over, maar komen er ook nog doelpunten uit? De supporters beginnen onrustig te worden. Gaat het deze keer wel lukken en kan JO19-1 als kampioen eindigen? Het team speelt echt als een team, speelt mooi over en verslapt niet. Er komen nog 4 doelpunten in de tweede helft. Het lijkt echt te gaan slagen. Totdat scheidsrechter Jelmer Koolhof het eindsignaal geeft, Yyyeeessssss !!!!!

Komende zaterdag 25 mei weten we 100% zeker of JO19-1 kampioen wordt.

Zeerobben kan nog evenveel punten bij elkaar voetballen maar wij staan met 34 op doelsaldo voor. Dus laten we zeggen dat het voor 99% zeker is!

Nick, Iris, Bas, Jelmer, Willem, Bote, Lucas, Kris, Thomas, Remco, Govanny, Willem Pieter, Erven Hessel, Tim, Reinder en Gustavo

Geweldig dank voor weer een prachtig en enerverend voetbal seizoen.

Zoals Tietie het al zo mooi verwoordde: Jullie zijn een ontzettend leuke groep voetballers met ieder zijn/haar talenten ook buiten het voetballen om !! Houden zo.

De supporters


Terug naar overzicht