Wykels Hallum strijdend ten onder na weer een nederlaag tegen 't Fean'58


10 maart 2019

De kop geeft het antwoord aan die het verhaal vertelt van een zaterdagmiddag waarin twee teams streden onder omstandigheden waarin goed voetbal in fasen nauwelijks mogelijk was. Het zeer slechte weer met veel regen en een straffe westenwind maakte goed voetbal spelen in fasen onmogelijk, later werd het iets dragelijker waarbij gezegd moet worden dat hierbij eigenlijk alleen maar verliezers waren.

Het publiek zocht beschutting onder paraplu’s en langs de aanwezige kleedkamermuren. Voor de spelersgroepen van beide verenigingen werd het tevens een straf om op een zeer slecht veld, wat door de enorme buien steeds slechter bespeelbaar werd te moeten voetballen.

Kortom eigenlijk alleen maar verliezers, waarbij gezegd moet worden dat Wykels Hallum zich zeer strijdbaar opstelde, met opnieuw een sterk keepende Robin van der Meer als stralend middelpunt, maar uiteindelijk wel aan het kortste eind moest trekken….

Het andere lichtpunt was het basisdebuut van de jonge Daniek Brouwer binnen de basisformatie van trainer Dick Schambach als linkerspits, spelend met het fraaie rugnummer 14, kreeg hij wel een van de spaarzame kansen in de eerste helft (een kopbal) maar hij scoorde helaas niet.

’t Fean ’58 zakte in, het speelde veelal met drie spitsen tegen de defensie van de thuisclub en het creëerde zijn goede scoringskansen veelal uit de counter en daarmee vooral vanuit de omschakeling. Wykels Hallum kwam veelal in scoringspositie uit minimale goede mogelijkheden in de eerste helft vooral door dode spelmomenten, lees uit vrije trappen waarmee vooral de nu in de voorhoede geposteerde Peter Jan Schuts samen met Eelco Bijlstra en Daniek Brouwer het aanvalsfront vormend niet bepaald het geluk had.

Dat ’t Fean ’58 het moeilijk zou krijgen in Hallum had men vooraf niet verwacht, want ondanks een aantal fraaie reddingen en goed (na) coachen van een attente Van der Meer hielden de Hallummers helaas de nul weer niet. Waar Van der Meer eerder redding bracht met zijn voeten na 43 minuten spelen, daar werd hij een minuut later alsnog gepasseerd met een inglijder op het kletsnatte veld van de attent reagerende Jens Hamstra. Met opnieuw een mentale tik en een 0-1 achterstand gingen beide ploegen naar de droge kleedkamers.

Het spelbeeld bleef redelijk onveranderd tot de Hallummer oefensmeester Eelco Bijlstra naar de kant haalde en hij Stefan Homsma binnen de lijnen bracht. Kort na zijn inbrengen na 57 minuten spelen was het al raak, want met een zeer bekeken en rake schuiver passeerde hij de laat komende doelman van de bezoekers met zijn prachtige en ook terechte 1-1!

Doeke Yska zou kort daarna Youri Merkus gaan vervangen, gevolgd door de latere wissel Yska-Jelmer Heins, door een blessure van Yska.

Ondanks druk, de thuisploeg bleef zeer strijdbaar ook zonder Jurjen Bosch, kreeg het team niet recht op meer waar het wel degelijk recht op had. Frank ten Hoeve zou uiteindelijk de thuisclub in mineur achterlaten, want hij zou na iets meer dan 90 minuten de matchwinnaar worden in Hallum na het laatste fluitsignaal van de vervangende leidsman Dennis Smit, hij verving de op papier staande D. van Gulik op uitstekende wijze zodat Wykels Hallum opnieuw met lege handen achter zou blijven.

Of gebezigde woorden na afloop gesproken van Nijlan –WykelsHallum  ‘’kennelijk zijn wij niet goed genoeg voor deze klasse’’ helende of stinkende heelmeesters zijn geweest voor Wykels Hallum moet in de komende weken maar blijken in het restant van de competitie en kijkend naar de ranglijst. Kennelijk werkt de stand op de ranglijst bij Wykels Hallum tevens privé-afspraken in de hand tijdens wedstrijddagen waarbij week na week spelbepalende spelers ‘’gewoon’’ maar afwezig zijn zonder rekening te houden met teambelangen in deze fase van de competitie.

Men is daarmee hard op weg om het laatste beetje krediet te verspelen richting de eigen achterban, lees alle (nog) vaste volgers van Wykels Hallum 1 bij de eigen vereniging…

                                                   ,,Derksen’’ zondag 10 maart 2019.


Terug naar overzicht