Wykels Hallum JO19-1 scoort elf keer tegen Broekster Wâlden


11 februari 2019

Onze eerste competitiewedstrijd van het voorjaar. We hebben deze winter met hulp van o.a Andre Polet mooi door kunnen trainen. Fantastisch. Volgens ons heeft dat “fertuten” gedaan gezien de uitslag van deze 1e wedstrijd

We waren afgereisd met 12 spelende teamleden en teamlid Nick die het team ging supporteren en ook gelijk ging vlaggen. That’s the spirit ! Harde windstoten werd er op de radio verteld toen we op weg waren naar Broeksterwâld, en hard waren ze zeker. Er moest met een hele sterke zijwind worden gevoetbald. De eerste akties waren gelijk goed. Broekster Wâlden schopte uit, bal werd onderschept en Bote passte een lange bal naar voren naar Jelmer, mis. Broekster Wâlden over rechts maar werd daar al snel onderschept door Remco. Een vrije schop van Jelmer en bats, eerste doelpunt gemaakt 0-1. Bas kwam over links en net mis. Toen een hele mooie opbouw over links met Gustavo, Reinder, Bote, Jelmer en naast. Broeksterwâlden probeerde het weer maar bal werd onderschept door Bas en naast. Weer een mooie aktie met Bas en Thomas, schot op doel en naast. Onderschepping van Bote, naar Jelmer, en weer naast. Daarna probeert Jelmer en nog eens en ja 0-2.

Broekster Wâlden probeert nu door het aantal man op een speler te verhogen de druk te verhogen. Willem passeert 3 man en laat zich hierdoor niet afschrikken. We krijgen een hele mooie ingooi van Willem, die via Bas naar Bote toegaat en er komt een prachtige goal uit 0-3. Er volgen enkele hoek schoppen. En yes, Willem scoort met een zeer gecontroleerd zacht balletje welke over de doellijn heen rolt. 0-4. Remco die normaliter het fort achterin verdedigd gaat zich nu ook meer in de frontlinies begeven. Nog een mooie opbouw van Gustavo en Jelmer over links. Dan volgt er een prachtige aktie van Thomas maar helaas bal op de bovenlat. Broekster Wâlden probeert wel wat maar onze stille kracht achterin Kris staat als een huis. Niemand komt er voorbij. Mooie aktie van Reinder die een Broeksterboy passeert. Via een mooie pass door de midden krijgt Jelmer ruimte op het doel en 0-5. Broekster Boys doet voor de rust nog een snelle rebound maar er straalt geen enkele overtuiging uit. Ze blijven verdedigend spelen en kiezen zelfs de aanval niet meer. Er wordt totaal geen druk meer gezet. Willem Pieter geeft een mooie voorzet op Bote over links en net voor de rust 0-6.

Net na de rust roept leider Kees Ros het team even tot de orde. De start van de 2e helft is erg rommelig. Ze zijn niet bij de les. Het helpt gelijk. We zijn nog maar net los na de rust en WP geeft een prachtig schot op doel, helaas. Thomas naar Willem Pieter en goal. Helaas wordt dit doelpunt niet goedgekeurd ivm buitenspel. We krijgen weer een hoekschop. Bas passeert 5 spelers maar helaas geen goal. Daarna Bas die passt naar Bote, die net met zijn schoen de bal aan kan raken maar niet genoeg. Gewoon doorgaan. Bote onderschept de bal en geeft een voorzet aan Thomas die er een prachtige 0-7 van maakt. Oh jee, speler van Wykels plat. Bote heeft ernstig zijn enkel verzwikt en moet van het veld.

Remco komt van achteren, maar helaas staat de keeper van de tegenpartij in de weg, jammer. Keeper Govanny schopt met een hele lange bal deze naar Jelmer voorin. Jelmer gebruikt deze plotselinge mogelijkheid en 0-8. Broekster Wâlden voetbalt verslagen verder. Weer een vrije schop, middenveld, Thomas maar mis. Revanche via Remco en Bas en het wordt 0-9. Supporters roepen: “als het 10 doelpunten wordt, dan doen we de wave”. En jawel via Bas volgt doelpunt 0-10. Er wordt door de crew supporters (5 vrouw!) een energieksportieve doch gracieuze wave gedaan.

Nick geeft het team nog de laatste instructies. En yes vanuit een onoverzichtelijk geheel krijgt Lucas de bal op of tussen zijn benen, wordt aangeduwd en maakt zo een goal 0-11. De supporters vinden het zo uniek hoe dit gebeurde dat er ter plekke een prachtig woord wordt geroepen: dit is een hotsieflotsie doelpunt. Maakt niet uit hoe je hem maakt, als je hem maar maakt ! En zo eindigt de wedstrijd. 0-11 winst. Met blije gezichten rijden we weer richting Hallum.

P.S: Met dank aan de soufflerende supporters op de tribune die mij de juiste input hebben gegeven op die momenten dat ik al druk schrijvend belangrijke events in de wedstrijd had gemist.   


Terug naar overzicht