Wykels Hallum helpt VVI handje in opvoeren doelgemiddelde: 6-1


10 december 2018

Wietse Durk Bremer had zijn team een ongelofelijke goede dienst kunnen bewijzen door kort na de aftrap de 0-1 binnen te schieten waarmee doelman Marnix Zandstra voor de eerste keer de gang naar het net zou kunnen maken.

Het zou totaal anders gaan lopen, want na een enigszins ongelukkig tot stand gekomen eerste goal van de thuisclub  zouden er nog vijf volgen uit vaak  goed uitgevoerde counters , waarbij het team van oefenmeester Dick Schuurman optimaal zou gaan profiteren van de hulp die de defensie van Wykels Hallum zou gaan geven via ballen en loopacties (vooral)  achter de rechterkant van de defensie die vrijwel totaal werd overlopen…….

Ondanks opbeurende woorden vanaf de kant  van oefenmeester Dick Schambach van WykelsHallum die een enigszins erin berustende indruk maakte aan het einde maakten zijn woorden ‘’je moet blijven genieten’’  ook aan de kant niet bijzonder veel indruk.

Het zouden ook woorden kunnen zijn van de zeer gerespecteerde Twentse cabaretier Herman Finkers tijdens een oudejaarsconference in het theater de Harmonie in Leeuwarden. Om deze woorden van het ‘’bliev ’n genieten’’ zoals Finkers dat zou zeggen in het juiste perspectief te blijven zien bleek na de aftrap toen de bezoekers die nu met Peter Jan Schuts in een 3-4-3 aan de aftrap verschenen wel degelijk dominant te kunnen zijn.

Het drukte VVI achter de bal , het neutraliseerde de countermogelijkheden van de thuisclub waardoor centrumspits Daniel Kleiterp (22) enigszins kwam te zwemmen samen met zijn zwervende en voortdurend van positie wisselende collega’s Jelle de Lange (17) en Wesley Kool (11).

Bremer, een ‘’echte linkspoot’’, had moeten scoren met zijn rechterbeen maar Marnix Zandstra maakte er ten koste van een weggegeven hoekschop een corner van. Het viermans middenveld werd aardig vrijgespeeld, om daarmee tevens de driemans voorhoede te kunnen bereiken tussen de linies van VVI waaruit ook mogelijkheden ontstonden op meer dan deze uitstekende eerste kans van Bremer.

Rondspelen maar niet afdrukken richting het ‘huis’ van Zandstra zou de bezoekers daarna ongelofelijk gaan opbreken, het vrijwel totale gebrek aan effectiviteit en scherpte ook voor de goal van tegenstander VVI resulteerde slechts in een eretreffer, een intikker van de al genoemde Peter Jan Schuts…

VVI kwam na vijf minuten spelen op een wel heel gelukkige wijze op een 1-0 voorsprong toen een hoekschop vanaf links wellicht enigszins nog gedragen door de straffe wind door de nummer 7 Jitze Lindeboom achter de deze zaterdag zes keer gepasseerde en zeker geplaagde doelman Robin van der Meer werd geschoten.

Na de wel zeer vroege eerste treffer van Lindeboom verscheen de al genoemde Wesley Kool voor Van der Meer, die de kort ‘kappende’ en wegdraaiende middenvelder daarmee van scoren afhield.

Aanvoerder Pieter Dijkstra had na een goede combinatie over meerdere schijven meer kunnen halen uit zijn goed geplaatste schot maar scoorde helaas niet. De thuisclub kwam na 35 minuten spelen op een 2-0 voorsprong na een aanval over de rechterkant van de bezoekers ,waarbij respectievelijk Sieger Sjoerd en Ludo de Vries (centrum en rechtervleugelverdediger ) Jelle de Lange niet konden afstoppen waarna hij vrijwel ongehinderd de 2-0 via de onderkant van de lat kon binnen schieten.

Met een 2-0 voorsprong voor VVI begon de tweede helft, waarbij Bas de Groot de eerste wisselspeler zou worden voor Wykels Hallum die binnen de lijnen Doeke Yska zou gaan vervangen als middenvelder.

Counteren en kantelen waarmee het speelveld klein wordt gehouden om daarna optimaal te profiteren van de geboden ruimtes (veelal) achter de defensie bij de tegenstander zijn daarmee de handtekening van het team van VVI en daarmee van oefenmeester Dick Schuurman.

Na 47 minuten spelen kwam dit directe antwoord dan ook van de thuisclub waar het bij WykelsHallum vrijwel compleet aan ontbrak , lees effectiviteit en doelgerichtheid , waardoor opnieuw een loopactie in de diepte en daarmee aan WykelsHallum’s rechterkant finaal werd afgestraft door centrumspits Daniel Kleiterp die niet alleen Ludo de Vries passeerde maar ook doelman Robin van der Meer.

De 4-0 die door Jelle de Lange werd gemaakt was een vrijwel exacte kopie van de 3-0 die na 47 minuten werd gemaakt. Een counter en daarmee een loopactie achter de defensie werd nu door Jelle de Lange als afmaker met 53 minuten spelen op de klokken achter Van der Meer geschoten.

Na 62 minuten spelen vond ook bezoekende trainer Schambach het genoeg en haalde Ludo de Vries  als rechtsback naar de kant en bracht Kevin Dijkstra voor hem in op deze verdedigende positie. Een minuut later bracht Wesley Kool de stand op 5-0, waarna Schuurman tijd inruimde voor Sido Oosterhof en Jan Faber als invallers voor respectievelijk Jelle de Lange en Jitze Lindeboom.

De intikker van Schuts na 67 minuten spelen was een treffer om ‘’des keizers baard’’ en betekende 5-1, waarna een minuut later invaller Sido Oosterhof de teller aan de kant van VVI op zes voor zette en een tegen.

Schuurman bracht daarna nog een invaller binnen de lijnen en Eelco Bijlstra die tot aan de 78e minuut op de bank had moeten plaatsnemen verving voor de laatste tien minuten Wietse Durk Bremer.

De eindstand stond ruim tien minuten voor tijd al op het scorebord in Idskenhuizen waarna de uit Assen afkomstige scheidsrechter Sam Tyler WykelsHallum na 90 minuten maar uit het leiden verloste na deze  6-1 waarbij het vrijwel tandeloos was geweest.

Of de woorden van Finkers effect hebben ‘’bliev ’n genieten’’ een profetische werking hebben moet worden bekeken na Wykels Hallum 1-Blauw Wit ’34-1, wat zaterdag 15 december nog op het programma staat als laatste duel voor de winterstop zal moeten blijken….

De  meningen aan de kant van de vele volgers van het eerste elftal van WykelsHallum stonden haaks op deze woorden van Schambach die met een ongelofelijk kl…  gevoel van vooral schaamte en ongeloof huiswaarts keerden…..

Men kan zich niet constant blijven verschuilen achter de woorden in het nijpetear voor o.a. de Leeuwarder Courant  ‘’We hebben terecht verloren van een betere tegenstander’’ als men er zelf vrijwel niets tegenover stelt zoals bij VVI in Idskenhuizen…….

                                                        ,,Derksen’’ zondag 9 december 2018.


Terug naar overzicht