Gaat de jeugd toch nog een aantal wedstrijden spelen?


26 mei 2021

De KNVB voert momenteel overleg met ‘Den Haag’ om met ingang van zaterdag 5 juni a.s. ook het spelen van jeugdwedstrijden buiten de eigen vereniging mogelijk te maken. De actuele houding van de overheid t.a.v. eventuele versoepelingen biedt voldoende perspectief om te starten met de verdere voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd. Wel is het zo dat een positief besluit van het kabinet bepalend is.

KNVB Regiocup voor jeugd
Maandenlang was het niet mogelijk: het spelen van wedstrijden tegen teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar je als voetballer het meeste plezier aan beleeft! Om die reden start de KNVB met de voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd op de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Dit betekent dat, op basis van de poule-indelingen die al eerder gepubliceerd zijn, het wedstrijdprogramma nu wordt opgemaakt. Het streven van de KNVB is om het programma op maandag 31 mei aan het einde van de dag te publiceren in Sportlink en de Voetbal.nl-app.

Voorwaarden
De samenstelling van teams mag gedurende de Regiocup wisselen. Enige vereiste is dat spelers dit seizoen ingeschreven staan als lid van onze vereniging én dat ze uitkomen in de juiste leeftijdscategorie. Mocht er op één van de speeldagen geen wedstrijd gepland staan voor één van de ingeschreven teams van onze vereniging, dan kan in onderling overleg een oefenwedstrijd worden georganiseerd. Als hulpmiddel hiervoor kan de ‘lijst vrije teams’ in Sportlink Club worden gebruikt.

Definitief besluit
Zoals het er nu uitziet volgt er op dinsdag 1 juni een persconferentie waar het demissionair kabinet de eventuele versoepelingen van stap 3 van het openingsplan aankondigt. Direct na die persconferentie wordt een definitief besluit genomen over het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd. Tot die tijd zullen we geduld moeten hebben!

Bestuur en Jeugdcommissie sv Wykels Hallum


Terug naar overzicht