sv Wykels Hallum wint driejarig ING sponsorcontract


26 juni 2020

Dinsdagavond 23 juni werd sv Wykels Hallum tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs verrast door Sarina Wiegman. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen en ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met de manager sportsponsoring van ING aan dat de voetbalclub een driejarig sponsorcontract krijgt van ING.

sv Wykels Hallum krijgt dit contract omdat zij, net als bijna 200 clubs, dit voorjaar een plan heeft ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging. Op basis van dit voorstel is sv Wykels Hallum door de jury geselecteerd als één van de 60 clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen. 

In gesprek met bondscoach Sarina Wiegman
De voetbalclub ontving een uitnodiging van ING om dinsdag 23 juni deel te nemen aan een online bijeenkomst waarin goed nieuws aangekondigd zou worden. Tijdens deze bijeenkomst, waarin het bestuur in de eigen kantine aanwezig was, vertelde Sarina Wiegman vervolgens aan sv Wykels Hallum en 59 andere clubs het mooie bericht dat ze een sponsorcontract kregen.

Voorzitter Siebe Post: “Een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van sv Wykels Hallum is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. Met het sponsorgeld gaan wij een campagne inrichten om meer meiden en vrouwen enthousiast te maken om te komen voetballen bij onze mooie club en om ze te binden. We willen ook meer vrouwelijke trainers en overige kaderleden aan ons zien te binden wat  een enorme bijdrage levert aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal”. Binnen onze vereniging gaat Tineke Hijma verder met waar ze mee bezig was: aanspreekpunt en het stimuleren van dames- en meiden voetbal. 

 


Terug naar overzicht