sv Wykels Hallum en het Coronavirus


10 april 2020

We hopen dat het goed met je gaat. Dat familie en vrienden gezond zijn. Het zijn bijzondere tijden. Zoals je ongetwijfeld ook merkt in je dagelijks leven heeft het COVID-19 virus het land in zijn greep. Door de noodzakelijke maatregelen staan veel praktische zaken op zijn kop. Vanuit onze vereniging onderkennen we de uitzonderlijke, de onzekere en de spannende situatie. We wensen iedereen daarin veel sterkte!

We vinden het ontzettend spijtig dat onze leden, ouders, vrijwilligers en overige belangstellenden dit seizoen niet meer kunnen genieten van onze prachtige sport. Zeker nu het voorjaarszonnetje daartoe zo uitnodigt: het voorjaar, normaal gesproken de periode met de meeste activiteiten. Maar natuurlijk gaat de gezondheid voor alles. Dus er is geen keuze.

Aan de andere kant mogen we onze ogen niet sluiten voor de zakelijke realiteit. Met dit bericht willen we je graag vertellen wat ons als vereniging bezighoudt met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus.

Omdat we dit seizoen de competities niet meer hervatten lopen we heel wat inkomsten mis. We weten dat er dit seizoen vanaf de 2e week van maart geen kantineopbrengsten meer zijn, dat geplande acties zoals bijv. de aardappel/hutspotactie geen doorgang kunnen vinden en dat speciale dagen zoals de dag met het Renze Wagenaar Toernooi en de traditionele Familiedag moeten worden geannuleerd. Dat heeft naast het sportieve en het sociale aspect ook forse financiële gevolgen. We doen dan ook een beroep op alle leden om die last gezamenlijk te dragen.

De afgelopen periode werden er door de overheid beslissingen genomen over het economische noodpakket. Een pakket waar wij, waar mogelijk, gebruik van zullen maken. Daarover onderhouden we contact met diverse partijen. Daarnaast moeten we alert zijn op besparingskansen: zo hebben we bijvoorbeeld het abonnement op het legen van de containers op het sportcomplex stopgezet, werd de ketel in de kleedboxen stilgelegd en is gekeken naar de kantinevoorraad etc. Voor het oog kleine dingen, maar alle kleine beetjes helpen. We doen ook in dezen graag een beroep op onze leden: zie je kansen m.b.t. opbrengstverhoging of kostenbesparing: laat het ons weten via secretaris@wykelshallum.nl. Gemeenschapszin en verantwoordelijkheidsgevoel voor elkaar helpen ons door deze crisis heen!

Het is juist nu goed om informatie te wisselen: vanuit het bestuur richting leden, maar zeker ook omgekeerd. Als bestuur gebruiken we voor de informatie die wij jullie willen brengen primair deze site. Wij willen echter ook graag weten wat er in deze fase bij onze leden leeft. Laat het ons weten als je vragen of ideeën hebt. Ook dat kan via secretaris@wykelshallum.nl, uiteraard kun je ook één van de bestuursleden bellen. Op de site vind je hun nummers.

Bliuw sûn, pas goed op jimsels en inoar en hâld 1,5 meter ôfstân!

Bestuur sv Wykels Hallum


Terug naar overzicht