Eerste 3-punter na de winterstop voor WH2

9 maart 2020

Hierbij het eerste verslag in lange tijd van WH2. Sinds de afschaffing van het boete systeem en een andere invulling van de rij-, was- en schrijfschema’s is het schrijven van een wedstrijd verslag er bij gebleven. Vroeger hadden we Go-Go gadget legs Doeke die nog wel eens wat schreef, maar hij geeft op dit moment de voorkeur aan het versterken van de equipe van Loco Leon’s WH4.

Zaterdag 7 maart, het weertje was prima, en zo lag ook het sprookjesachtige sportpark Blikkelân er ook bij. Een fantastisch veld, het was als een pooltafel met heel veel pockets, zowel in de midden als in de hoeken, en een sfeervolle ambiance. Aangemoedigd door handenvol toeschouwers (waar zijn de ouders en aanhang van de spelers eigenlijk??) werd het volgende team door coach Johny B de weide ingestuurd tegen de Ouwe Seunen van Zeerobben 3.

Op de kist, still going strong, Ruben de Vries. Er van uit gaande dat Zeerobben in een 4-4-2 formatie zou spelen een 3 mans verdediging; Jelmer G (c), Jukke, Koolie (met de plakplaatjes). Rechts op het middenveld Andele, die bezig is aan zijn afscheidstournee (kom hem nog eens bewonderen dit seizoen, nu het nog kan!). Stofzuiger in de midden was Andries, daarvoor gesteund door Koolie (zonder plakplaatjes, maar met de kilo’s), en op links Daniek. Rechtsvoor onze biljartkoning Izaak, die op dit veld dus helemaal in zijn sas was, linksvoor Jeroen (zou die toch eens scoren??) en in de spits de enige echte Rintsje bosch. De bank werd warm gehouden door Johny, Rienk P, Robrob en Patrick (nogmaals welkom). Enige tactische info en humor op de bank werd in voorzien door de geblesseerden Jan Tabak, Jan Pielus en Remp.

De wedstrijd, onder leiding van Edwin Koolhof (waarvoor dank), werd stipt 14.33 uur gestart. Eerst mocht Sjoerd van Zeerobben nog even 2 penals nemen op onze keeper, om hem het zelfvertrouwen te ontnemen. Hier slaagde hij keurig in, een ware goaltjesdief dus. Met een zonnetje en een verkoelend windje gingen de matadoren van Johny B de strijd aan met Zeerobben. De wedstrijd golfde op en neer, waarbij er in de eerste helft 2 “grote” kansen te bespeuren waren. Eentje was voor Jeroen, en eentje voor de spits van Zeerobben. Bij een prima voorzet van hun speedy gonzalez op rechts kwam de bal voor, waarbij Ruben hem niet geheel onder controle kreeg. De bal hobbelde langs hem heen, maar gelukkig wist de nummer 9 van Zeerobben de bal niet tussen de palen te krijgen. Misschien was hij wel iets te laat omdat hij weer naar de WC was geweest. Voor de rest gebeurde er in de eerste helft niet veel, behalve de constatering dat onze scheidsrechters voortaan voorzien moeten worden van kaarten. Dit is echter al aangekaart, waardoor Jelmer K van geluk mocht spreken dat hij de rust haalde.

Tijdens een lekker bakje thee in de rust werd de toestand van de hamstring van Rintsje Bosch besproken, alsook de eerste helft. Gelukkig was daar de wonderolie van Bosch die hem weer kon oplappen, alsook Jelmer K. Hij smeerde gelukkig een dosis op de benen waar hij de rest van het seizoen nog op kan teren, dus daar zijn we ook maar weer van af.

De 2e helft begon in dezelfde opstelling als waarmee de 1e helft was afgesloten. Het spelbeeld veranderde weinig. Weer een grote kans voor Zeerobben, maar de bal ging via Ruben op de paal, waarna de bal voor de lijn langs bij de andere paal achter belandde. Er werd ook nog gewisseld; Daniek mocht het veld verlaten waarvoor Rienk in de plaats kwam. Even later mochten ook de moegestreden Izaak en Rintsje het veld verlaten en werden Robrob en Patrick het veld in gestuurd. Met 3 keepers in het veld zou je zeggen dat scoren lastig werd, maar niks was minder waar. Een corner van Rienk P belandde rond de 75e minuut bij de 2e paal, waarna Jelmer G hem terug kon leggen op Jan K. Deze frommelde de bal met zijn hele hebben en houden, en zonder de handen, in de goal; 1-0!

De rest van de wedstrijd verliep best wel saai volgens mij. Het gebrek aan kaarten voor de wedstrijdleiding werd in de 2e helft nogmaals duidelijk, maar goed. Weinig hoogtepunten, maar wel een solide 1-0 overwinning voor WH2. Matchwinner was natuurlijk Jan Koolhof!

Na de tijd kregen we een lekkere gouden versnapering van Andele, die bezig is met zijn afscheidstournee. Misschien een idee om deze trend tot het einde van het seizoen vol te houden Andele? Owja, en er was toch nog iemand een beetje ongelukkig. Siemen van der Woude had ook graag nog even een penalty genomen, eventueel in de rust. Hier wou de scheidsrechter helaas niet aan. Dan maar een nieuwe kans bij de volgende thuiswedstrijd van WH2. Verder willen we natuurlijk een ieder uitnodigen voor het bijwonen van deze wedstrijd.