Zwaluwen heeft slechts helft nodig om Wykels Hallum op de knieën te krijgen


11 februari 2019

Zoals de kop al aangeeft was het zaterdag 9-02-2019 op het Hallummer sportpark It Blikkelân, waar overigens een zeer stormachtige wind uit het westen waaide, vooral eenrichtingsverkeer. Het team van de sympathieke oefenmeester Carlo Rietdijk had eigenlijk maar een helft nodig om het maar netjes te zeggen om het met bijzonder weinig inspiratie en motivatie voetballende Wykels Hallum over de knie te leggen.

Kortom er werd met niet al te veel passie en zonder veel ‘hart’ gevoetbald wat voor de nog in redelijke getale nog aanwezige liefhebbers en liefhebsters een weinig florissant schouwspel opleverde. Na het in gang zetten van het duel door de jonge leidsman Bert Agricola moest er nog een minuut op het scorebord komen, het aanvangssignaal had nog maar net geklonken, toen de nummer tien Arton Musliu zijn naam al hoorde klinken na zijn wel zeer vroege 0-1!! Good –old Jan Harke Bremer een echte inspirator met het juiste normbesef, hij verving Robin van der Meer opnieuw (was ook al tegen SC-Veenwouden niet beschikbaar met een blessure) nu ook tegen Leeuwarder Zwaluwen, moest dus als stand-in doelman al bijzonder vroeg de gang naar de achterkant van het net maken.

Na deze wel zeer vroege voorsprong had Wykels Hallum na tien minuten spelen langszij kunnen of eigenlijk moeten komen maar captain Pieter Dijkstra slaagde er niet in om het prachtige passje van Youri Merkus te verzilveren waarmee het duel in evenwicht was gekomen.

WykelsHallum probeerde wel druk uit te oefenen op de defensie voor Bart Wielenga maar het vrij compact spelende Zwaluwen zakte in als team , hield de ruimtes klein en gaf uiteindelijk niet veel  vrije trappen en hoekschoppen weg waarmee het duel vrij makkelijk ‘’dood’’ werd gemaakt.

Thomas Helfferich de Leeuwarder controleur met Hallummer roots maakte binnen het kwartier, lees al na 12 minuten de 0-2 door de bal in twee keer achter Jan Harke Bremer te kunnen frommelen via de binnenkant van de paal.  

Na de 0-3  in de 28e minuut van Ronnie Ganzevoort was het duel eigenlijk al helemaal geen wedstrijd meer en speelde de formatie van Dick Schambach niet alleen tegen zichzelf maar ook tegen een tegenstander die vrijwel niets weggaf en eigenlijk niets had te vrezen van dit Wykels Hallum…..

Daarmee gingen beide teams de rust in en mocht er kort na de 0-3 nog hoop zijn dan werd deze hoop niet echt positief benaderd met een lichtpuntje…

Geholpen door de thuisdefensie maakte Jeton Musliu er in de 57e minuut 0-4 van toen balverlies ervoor zorgde dat de oudste van de twee broers Musliu vrije doorgang kreeg richting Jan Harke Bremer en zonder erg veel problemen de bal achter de ervaren keeper kon schuiven.

Dat de thuisclub nog twee eretreffers van Zwaluwen mocht maken was eigenlijk alleen voor de statistieken. Want de eerste goal van de thuisclub die door Wietse Durk Bremer werd gemaakt betekende wel ‘’lucht’’ maar geen aansluiting. Deze 1-4 werd afgekeurd onder hevige protesten door leidsman Agricola vanwege vermeend buitenspel (??) na 57 minuten en de 1-5 een wel geldige treffer kwam nog van de voet van Peter Jan Schuts in de 78e minuut die door Schambach twee linies naar achteren was gehaald en van centrumaanvaller centrumverdediger was geworden.

Wykels Hallum bracht daarna Eelco Bijlstra binnen de lijnen voor Doeke Yska, waarna ook Rietdijk ingreep in zijn basiselftal en Dash Turner inbracht voor de enigszins ‘’hangend’’ spelende Robbin Kleefstra.

Kort daarna werd het duel al helemaal ‘’dood’’ gemaakt toen Jaring Waterlood van Doesburg de 0-5 achter Bremer kon schieten na precies 70 minuten spelen. Jelmer Jeroen Koolhof verving Bjorn Dijkstra en zag kort na zijn inbreng de ‘’oude’’ Jurjen Bosch die met een werkelijk prachtig en goed geplaatst afstandsschot Wielenga in twee keer redding zag brengen.

Met enig geluk had dit schot en de treffers van Schuts en Bremer de marge tot twee teruggebracht maar ook deze inzet van Nummer 27 bracht geen geluk geen 3-5, maar uiteindelijk 1-5!

Zwaluwen wisselde in de uiterste slotfase nog een laatste keer en haalde Thomas Helfferich naar de kant, vader Johan was een aandachtig toeschouwer, waarna de oudste Bremer voor het slotakkoord van het duel mocht gaan tekenen door met een sublieme redding nog een prachtig afstandsschot te kunnen pareren.

Het deed niets af aan de volkomen terechte 1-5 overwinning van Zwaluwen waarbij opnieuw opviel dat er ondanks de lichtpuntjes bij Wykels Hallum er nog heel wat werk te verzetten is. Na opnieuw een nederlaag mogen de mannen van Schambach op 16 februari bij TONEGO in de Noord Oost Polder met een duidelijk en passend antwoord komen…

                                                    ,,Derksen’’  zondag 10-02-2019.   


Terug naar overzicht