Uitnodiging Walking Football - nieuwe naam: Old Stars


29 januari 2019

De beeldvorming is onjuist en helpt nog niet mee, want de term Walking Football doet vermoeden dat het allemaal wat gezapig is. Dat kan met name oud-voetballers een beetje afschrikken om een keer te komen kijken (of mee te doen). Is dat wel wat voor mij? Als ik daar bij ben dan ben ik echt wel oud, etc. Het tegendeel is waar.

Wat zijn de regels

Bij Old Stars zijn de regels iets anders dan bij het gewone voetbal. Het is niet de bedoeling om lange ballen te geven en daarmee medespelers aan te sporen om te gaan rennen. Dat is niet leuk, haalt vaak niets uit omdat die ballen vaak onnauwkeurig zijn en vaak niet te belopen. Ook koppen is niet toegestaan. De bal mag nl. niet hoger dan op heuphoogte worden gespeeld. Sliding? doen we niet. Niet nodig (en verboden). Dit alles met het doel om blessures te voorkomen. Er wordt op een kwart veld gespeeld. Wel met doeltjes, maar zonder keeper. Essentie is combineren en vrijlopen. Het komt dus aan op inzicht. Dus: het is nogal wat meer dan een paar ouwe mannen het veld opsturen en er een bal tussen gooien. Het is echt een serieuze vorm van sporten waarbij je goed in beweging bent en waarbij plezier en gezelligheid de boventoon voeren. Ervaring is dat in onze regio de ca. 12 mensen die vanaf september jl. bezig zijn erg te spreken zijn over deze tak van sport.

 Gezelligheid

Old Stars Walking Football (vanaf nu Old Stars)  is een voetbalvariant die aansluit bij de behoefte van de doelgroep. Het is bedoeld om 55 - 60 plussers te stimuleren om te gaan of te blijven bewegen. Inmiddels worden door heel Nederland Walking Football projecten opgezet waarbij de betaald voetbal organisaties vaak de aanjagers zijn. Voor vv Stiens, DTD en sv Wykels Hallum is dat SC Cambuur.

We starten weer - uitnodiging

Op vrijdag 1 februari  wordt bij  vv Stiens weer afgetrapt voor de voorjaarsreeks. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Siebe Post, tel. nr. 06-53430996 of s.posthal@chello.nl. Je kunt vrijdag 1 februari a.s. natuurlijk ook naar de kantine van vv Stiens komen. Neem wel meteen sportschoenen mee voor het geval je even ervaring op wilt doen. Alleen maar kijken (en koffiedrinken) kan natuurlijk ook.

Vanaf 1 februari wordt er wekelijks op de vrijdagochtend gespeeld. Er wordt afwisselend gespeeld in Hallum, Stiens en Cornjum. De aanvang is steeds 9.30 uur met een inloop en koffie, 12.00 uur ben je weer thuis.  


Terug naar overzicht