Wykels Hallum komt in laatste duel tegen Blauw Wit '34 tekort: 2-5


16 december 2018

Een kop die de instelling tekende van de mannen van Dick Schambach die er deze laatste zaterdagmiddag 15 december ’18 voor de eigenlijke ingang van de winterstop van het seizoen 2018’19 er nog echt een wedstrijd van wilden maken. Het eerste deel was vooral voor het bezoekende Blauw Wit, waarbij doelman Robin van der Meer zich vooral onderscheidde als penaltykiller. Het tweede bedrijf was vooral voor de thuisclub die in deze helft zeker recht had op meer. Het scoorde twee fraaie treffers, en drukte door, maar kwam uiteindelijk nipt tekort om zich onder de pressing van het team van de ervaren Bert Hollander uit te voetballen.

De bezoekers die zowel tussen de krijtlijnen en daarbuiten veel ervaring mee brachten met oud-Cambuurspeler Bob Schepers die samen met de ervaren Sjorick Bootsma  en Gert Jan Spindelaar in iedere linie de (tussen) balans bewaakten met daarbuiten de steun van trainer Bert Hollander, die met assistent Max Houttuin beiden betaald voetbal ervaring inbrachten, zorgde voor een team met ronduit veel ervaring wat in Hallum aan de aftrap verscheen. De thuisclub kwam opnieuw in een 3-4-3 formatie aan de start, evenals een week eerder tegen VVI in Idskenhuizen, maar kon helaas in de eerste helft ondanks hoog drukzetten met een duidelijke bedoeling erachter niet genoeg scoringskansen afdwingen om het hoger spelende Blauw Wit ’34 echt onder druk te kunnen zetten.

De bezoekers maakten via respectievelijk Kayin Kleefstra (12e), Arjen Boonstra (15e ), Tim van Dijk (29e), aanvoerder Bob Scheepers (30e) en nogmaals Arjen Boonstra (34e min) vijf treffers in de eerste speelhelft. De al genoemde Gert Jan Spindelaar kreeg oog in oog voor doelman Robin van der Meer de kans om een goedkoop gegeven penalty, gegeven door de uitstekende leidsman Adem Secer, om te zetten in een zesde treffer voor Blauw Wit ’34 vijf minuten voor de rust maar faalde vanaf 11 meter voor de Hallummer keeper, waardoor hij opnieuw zijn reputatie waarmaakte als penaltykiller.

Wykels Hallum dat gelijk na rust een eerste wissel had ingebracht, Kevin Dijkstra had Youri Merkus vervangen op het viermans middenveld kreeg steeds meer greep op het duel waarbij de druk naar voren een enorme positieve uitwerking had, niet alleen op de ploeg maar ook in de kansen die werden gecreëerd. Gwen Dijkstra, een der vleugelaanvallers in de gekozen driemans voorhoede, verzilverde na 47 minuten spelen de prachtige pass / assist van Kevin Dijkstra en vijf minuten later was het good-old Jurjen Bosch die zijn ploeg onder zijn handelsmerk ‘’Nummer 27’’ op 2-5 zette.

Volgens Hollander was dat ook de man waar men op moest letten in de eindfase van de tweede helft, gezien zijn met heldere bewoordingen gedane coaching. De ervaren oefenmeester en oud-speler van Cambuur Leeuwarden bracht na 72 minuten spelen twee wissels binnen de lijnen waarmee Bas Koetstra en Guido Bemelmans Kayin Kleefstra en de als hangende vleugelaanvaller spelende Arjen Boonstra vervingen. Daniek Brouwer en Jelmer Jeroen Koolhof vervingen kort voor tijd (81e ) minuut Ludo de Vries en Wietse Durk Bremer als respectievelijk rechtsback en als linksbuiten. Joni Gregoria verving zes minuten voor tijd Wiebe Bakker, waarbij de thuisclub ondanks een uitstekende tweede helft, ook aanvoerder Pieter Dijkstra’s goede uithaal had zeker meer verdiend helaas drie treffers tekort kwam.

Het team was vechtende ten onder gegaan en had zeker gezien de tweede helft meer moeten krijgen en ook verdiend, waarbij het zich uitstekend had gerevancheerd voor het duel in Idskenhuizen. Alleen de beloning kwam uiteindelijk iets te laat waarbij gekeken moet worden naar de huidige ontwikkeling van het team ook naar de toekomst toe en het perspectief dat trainer Schambach heeft met deze groep. 

                                                 ,,Derksen’’ zaterdagavond 15 december 2018.


Terug naar overzicht