Wykels Hallum zakt verder weg na nieuwe nederlaag tegen Marum


2 december 2018

Bovengenoemde kop is slechts een afspiegeling van wat de vaste volgers van Wykels Hallum 1 kregen voorgeschoteld als ‘menu’ op tweede klasse KNVB niveau. Op het kunstgras van het fraaie sportpark ‘’De Holten’’ in Marum liepen de mannen van trainer Dick Schambach in fasen als trouwe volgelingen gedwee achter hun tegenstander aan.

De bezoekers hadden pas een antwoord op het spel van de thuisclub die steeds met veel lopende mensen van achteruit doorkwamen na een tactische omzetting.

Pas na 56 minuten spelen besloot de Hallummer oefenmeester om achterin 1-1 en 3-4-3 te gaan spelen wat wel resulteerde in iets meer druk op het doel van keeper Johan Bouma maar niet in meer echt uitgespeelde kansen of in doelpunten. (lees een aansluitingstreffer om vooreerst de 1-1 te maken…)
 
Het team van oefenmeester Jan Mulder kon het zich zelfs veroorloven om Tom Boezerooy een helft op de bank te laten zonder het teambelang ernstig te schaden gezien de stand op de ranglijst in 2I. Marum had in grote fasen van het duel eigenlijk geen kind aan de bezoekers. Het zakte vanuit de omschakeling ver in, het liet aanvoerder Daan Assink (4)  ver achter zijn defensie spelen om vanuit balbezit direct druk te gaan uitoefenen op het te vaak achteruit lopende Wykels Hallum.
 
Men creëerde veel diepte in het spel, ook door de steeds doorkomende lopende mensen van achteruit, waardoor men in fasen werd overlopen om daarna ook in defensief opzicht veel verkeerde keuzes te maken. Het balbezit van Wykels Hallum was spaarzaam, en Marum wachtte rustig op de geboden kansen die daarna weer kwamen vanuit de omschakeling.
 
De defensie, met Sieger Sjoerd de Vries en Peter Jan Schuts met Ludo de Vries en Reinder Algera beiden aan de flanken, had z'n handen vol aan Marc Oldewarris en zijn collega Ralph Oosterhof met een enigszins ’hangend’ spelende Jasper Siepelinga die veelal vanuit balbezit weer bijsloot. Ook na balverlies als hun collega’s inzakten bleven Oldewarris en Oosterhof voorin hangen. Hiermee was het spel van Marum verklaard en daarmee ook het ‘trainershandje’ zichtbaar van Jan Mulder en zijn assistent Gert Groefsema.
 
Inzakken op eigen helft om vanuit balbezit met veel lopende mensen en met gesloten linies door te komen om een tegenstander vast te pinnen, waarmee  Wykels Hallum grote problemen had. De middenlinie met Gwen Dijkstra, Doeke Yska en Bjorn Dijkstra kon slechts spaarzaam ‘steken’ om zo Wietse Durk Bremer met Jurjen Bosch in de frontlinie te bereiken.
 
Het gevaar kwam dan ook grotendeels van het thuis spelende Marum zeker in de eerste helft. Na drie minuten spelen pareerde de attent keepende Robin van der Meer als keeper van Wykels Hallum een afstandsschot, via hem op de lat, en nog eens drie minuten later tikte de Hallummer doelman een goed geplaatste kopbal tot hoekschop.
 
Na een half uur spelen schoot Jeroen Boekema als middenvelder met rugnummer 6 spelend een prachtig en enigszins wat dwarrelend afstandsschot achter de helaas vissende Van der Meer. De bezoekers die wel hard werkten maar zeker in de eerste helft ‘tandeloos’ waren hadden tot aan het rustsignaal weinig in te brengen en creëerden veel te weinig om ook maar enigszins aanspraak te kunnen maken op het begrip ‘’greep krijgen‘’ op dit zeker van Wykels Hallum kant geziene zeer matige duel.
 
Excuses waren wellicht aan te voeren door het missen van een ‘voetballer’ als Bas de Groot, die samen met collega’s Eelco Bijlstra en Kevin Dijkstra afwezig was in Marum door verschillende redenen. 
 
Kort na rust (47e minuut) tikte van der Meer op katachtige wijze opnieuw een geplaatste kopbal nu van Jasper Siepelinga uit de bovenhoek. Pas na het omzetten en het achterin 1-1 gaan spelen, Peter Jan Schuts schoof door de as naar het centrum als een soort Virgil van Dijk, dit keer zonder briefje, kreeg Wykels Hallum enigszins meer greep op het duel en werd Marum als thuisspelende ploeg de duimschroeven enigszins aangedraaid. Het resulteerde in een kans van Doeke Yska na iets meer dan 56 minuten maar een aansluitingstreffer leverde dit helaas niet op.
 
Het duel was daarna eigenlijk gespeeld toen de thuisclub na een duwfout, en wellicht een optelsom van arbiter Hans Noppers die de terechte credits krijgt, een penalty kreeg. Marum’s nummer 16 Noël Kailola bleef rustig op elf meter voor Robin van der Meer en schoot beheerst de 2-0 tegen de touwen. Na de 2-0 van Kailola na 68 minuten spelen was het daarna naar alle waarschijnlijkheid Reinder Algera die met een ongelukkige voetbeweging zijn eigen doelman nog passeerde na 71 minuten. Met 3-0 op de klokken speelde Marum het duel professioneel uit, waarbij het Tom Boezerooy nog bracht voor Ralph Oosterhof (69e minuut), gevolgd door het binnen de lijnen brengen van Rogier van der Ploeg voor Kailola na 73 minuten en Benjamin St. Juste (de broer van de huidige Feyenoorder en oud SC-Heerenveen speler Jeremiah St. Juste) voor Marc Oldewarris.
 
Schambach bracht een kwartier voor tijd Youri Merkus nog binnen de lijnen voor Doeke Yska maar ook Merkus kon in de uiterste slotfase geen potten meer breken om het spelbeeld nog enigszins positief te kunnen beïnvloeden. Marum was in de eindfase nog slordig, het kreeg en creëerde nog een aantal mogelijkheden maar de eindstand was uiteindelijk al bereikt na 71 minuten.
 
Marum zet zijn opmars voort, Wykels Hallum moet ook tussen de lijnen eens gaan bijten en zijn verantwoordelijkheid eens gaan nemen, de tijd van vrijblijvendheid in 2I is allang over ………
 
                                                     ,,Derksen’’ zondag 2 december 2018.

Terug naar overzicht