Wykels Hallum JO19-1 tegen V en V ’68 JO19-1


2 november 2018

Eindelijk werd deze wedstrijd woensdagavond 31 oktober gespeeld nadat er twee keer was afgezegd door V en V ivm te weinig spelers. Voor het eerst sinds lange tijd stonden we weer met zijn zestienen op het veld. Alle man- en vrouwkracht beschikbaar! Willem had last van een blessure en wilde wel vlaggen. Dus… we hadden er zin in !

De scheids floot het beginsignaal en voordat we bijna met onze ogen konden knipperen ging de bal erin voor Wykels Hallum via o.a. Erven, Jelmer, Bote: 1-0! Huh.. V en V die ver boven Wykels Hallum staat, schrok zich een hoedje. Het voetballen werd door de thuisclub heel voortvarend aangepakt. Vorige week werd Wykels Hallum JO19 nog overlopen door de Harkemase Boys, maar blijkbaar had het team hier heel snel van geleerd. In een ontzettend hoog tempo werd de bal door Wykels Hallum (rond) gespeeld. Het team bruiste van energie. De bal werd op het veld heen en weer gepingpongd (in de goede zin van het woord natuurlijk) en toen kwam Jelmer plotseling achter een V en V man vandaan, schoot op doel en erin: 2-0.

Wat een goed begin! Maar V en V zou V en V niet zijn door de (wâld)kopkes niet te laten hangen. Ze gaven juist meer gas. Het team uit Garyp begon de druk op te voeren op onze verdediging. Remco, Thomas en Lucas moesten nu aan de bak.

Wykels Hallum kreeg nog wel kansen. Bas schoot op doel maar voorlangs. Giovanny redde ons door de bal ver weg te schoppen. Nick stond in het midden en maakte mooie passes. Gustavo kwam erin voor WP. Ja, met zestien man/vrouw moet je geregeld wisselen. Erven gaf een mooie voorzet van rechts, maar helaas mis. Inmiddels was wel V en V die het spel bepaalde. Wykels Hallum was het even helemaal kwijt. V en V schoot een prachtige boogbal en het was 2-1.

Over links kwam daarna Gustavo via Bas, maar bal verloren. De Garypers stonden voordat we het wisten weer voor onze goal, Giovanny was overdonderd en V en V schoot…2-2. Ja, zo waren we snel weer van onze voorsprong kwijt. Het was niet lang meer tot de rust.. even volhouden. Kris deed zijn uiterste best achterin. Tim kwam het team versterken en ook Iris werd ingezet. Nr. 7 van V en V deed net alsof er geen Wykels Hallum spelers in het veld stonden en kwam zigzaggend tussen 3 à 4 spelers door en maakte er 2-3 voor V en V van. Wykels Hallum maakte een tegengoal, maar deze werd afgekeurd ivm hands. Zo gingen we de rust in.

We begonnen in de 2e helft beter dan waar we in het einde van de 1e helft waren geëindigd. Kees Ros en Jan Vellema hadden het team in de rust goede input gegeven. Dat was te zien. Er werd echt gevoetbald om de bal. Bas botste met een tegenstander en ging neer. Hij had veel last van zijn schouder (wat later in het ziekenhuis een schouder uit de kom bleek te zijn).  De druk werd door Wykels Hallum weer opgevoerd. Gio schopte uit en via Nick, Jelmer en Bote kwam de bal voor de goal en maakte V en V een eigen doelpunt: 3-3. De wedstrijd lag weer open...

Jelmer counterde en passte naar Bote, helaas mis. Daarna door een mooie toevalligheid belandde de bal wederom bij Jelmer en die kans greep hij: 4-3. Wykels Hallum weer op voorsprong! De leiders van V en V begonnen zich luider met het spel te bemoeien. Kom op.. doorzetten…eruit lopen.. alles kwam voorbij. Onze mannen zetten door. Reinder, Kris, Lucas, Remco.. iedereen deed zijn uiterste best.

Niet weer V en V voor onze goal. Helaas maakte Gustavo een overtreding en besliste de scheidsrechter dat het een penalty was. En ja hoor, die ging er natuurlijk in voor V en V: 4-4. De moed werd niet opgegeven maar de meeste energie was er wel een beetje uit. Wykels Hallum speelde op karakter tot de laatste minuut, maar 4-4 was de eindstand. V en V was niet happy, Wykels Hallum had een goede, en voor het publiek, een hele leuke wedstrijd gespeeld. Zo doorgaan zou ik zeggen: kop ervoor houden, het speltempo hoog houden en leren van je tegenstander!

Een trouwe supporter van JO19


Terug naar overzicht