Wykels Hallum moet gifbeker helemaal leegdrinken en verliest ook van BCV


29 oktober 2018

Dat Wykels Hallum 1 dringend een overwinning nodig heeft om de rug te rechten waarmee het de onderste regionen kan verlaten dat mag wel duidelijk zijn. Zaterdag 27 oktober 2018 stond het om even na kwart over vier na opnieuw een nederlaag te hebben geleden wederom met lege handen.

Ondanks hard werken en goede wil, werden er weinig scoringskansen afgedwongen om echt een vuist te kunnen maken tegen het BCV van de afscheid nemende oefenmeester Jasper Bouma. In grote gedeelten van de eerste helft en in fasen van de tweede helft  kon men goed meekomen en zeker ook meedoen met de bezoekers maar een goal kort voor rust en twee na de rust waren de uiteindelijke nekslag voor de thuisclub die al een aantal weken in behoorlijk zwaar weer zit.

Waar de KNRM normaal gesproken de helpende hand biedt aan drenkelingen zal deze patiënt uiteindelijk zichzelf moeten gaan redden om uiteindelijk sportief weer te genezen om boven te komen…..

Alleen een proces van lange adem, want ondanks de passie waarmee werd gespeeld drukten de Burgummers de formatie van trainer Dick Schambach in grote gedeelten van het duel achter de bal. Sporadische kansen werden gecreëerd, waarbij na de rust er meer diepgang kwam in het spel van de thuisclub zeker na het inbrengen van Jurjen Bosch voor Doeke Yska.

Ook daarna bleven de Hallummers vooral voetballend gezien verzanden in het spelen van de lange bal om daarmee eigenlijk te (gaan) gokken op een toevalstreffer…

De drie gemaakte treffers van BCV hadden dan ook niets te maken met geluk. Ze kregen dan ook over negentig minuten gezien alle tijd om hun acties te maken door de geboden ruimtes op het veld waarbij vooral vakkundig werd geprofiteerd van de weggegeven ruimtes tussen de linies.

Door het centrum met Hendrik Elzinga samen met aanvoerder Roeland Rusticus ver uit te laten zakken stond centrumaanvaller Doeke Yska voortdurend op een eiland, gevolgd door Jurjen Bosch als eenzame strijder en aanspeelpunt in de tweede helft. Vanuit balbezit werd door het Hallummer middenveld met de drie Dijkstra’s in zowel een aanvallende en in een controlerende rol aardig ondersteuning geboden aan de voorhoede.

Kwam men al door richting het doel van Tolman dan was de geboden druk te mager om echt gevaarlijk te kunnen worden om goede scoringskansen af te kunnen dwingen. Bas de Groot die samen met Wietse Durk Bremer speelde als vleugelaanvaller kreeg tijdens de eerste helft nog een aardige kans, maar had het vizier samen met meer Hallummers deze middag niet op echte scherpte staan om doeltreffend uit te kunnen halen.

De angel werd er dan ook vroeg uitgehaald door BCV, want zowel in defensieve zin maar ook vanuit de omschakeling bepaalde het centrum van de Burgummer formatie de diepte in het spel. Door afwisselend uit te zakken of in te schuiven creëerden Elzinga en Rusticus niet alleen rust in het spel, maar ook voortdurend een man meer situatie op het al (overvolle) middenveld .

Hierdoor kregen de vleugelverdedigers aanvallend gezien de ruimtes  om over hun man heen te gaan om daarmee voortdurend gevaar te stichten vanaf de flanken met goede en bruikbare voorzetten als ondersteuning van hun voorhoede. Door deze druk vanaf de zijkanten kwamen er vele 1-1 duels waarbij zeker na het begin de linkerkant van de Schambach-formatie achteruit werd gedrukt.

BCV verscheen na vijf minuten spelen voor het eerst echt gevaarlijk voor Robin van der Meer, maar de doelman van Wykels Hallum redde attent. BCV gaf eigenlijk niets weg tijdens dit duel, waarbij vooral Harmen Vlietstra samen met Yorn Sikkenk voor de bal bleven spelen, achter de gesloten linies voor doelman Arjen Tolman.

De al genoemde aanvaller Harmen Vlietstra kreeg dan ook van de thuisdefensie alle ruimte om zijn actie in de 40e minuut te mogen bekronen met een openingstreffer. Vlietstra mocht dan ook ‘rustig’ vanaf zijn flank naar binnen komen om voor de 0-1 uit te mogen halen wat ook de ruststand zou worden van dit licht eenzijdige duel….

Schambach, die Yska voor de tweede helft in de kleedkamers had achtergelaten, bracht met de weer herstelde Bosch passie en duelkracht binnen de lijnen, waardoor de ervaren aanvaller diepgang bracht, maar tevens ook ging fungeren als ‘kapstok’ voor het aanvalsspel van zijn ploeg.

Bouma bracht tussen de 63e en 71e minuut Paul Westra voor Romke Bos binnen de lijnen gevolgd door het inbrengen van Erwin van der Meulen voor de kort achter de spitsen spelende nummer tien Johan Lennart van der Velde. Westra’s inbrengen had wel degelijk effect want de invaller reageerde zeer attent op de rebound die bij Robin van der Meer vandaan kwam waarmee de ‘Nummer 14’ na 76 minuten de 0-2 kon maken.

Het duel was daarmee eigenlijk al gespeeld want een minuut na het inbrengen van de derde en laatste wissel door Bouma, hij bracht Jurrian Schievink voor Remco Bouius, stond het al 0-3 toen Hendrik Elzinga in de 80e minuut koppend Van der Meer opnieuw kon passeren.

Schambach liet zijn team daarna achterin man tegen man spelen in de 1-1 rol waarmee hij zijn team daarmee nog meer risico’s liet gaan nemen om toch nog iets te gaan forceren. Enkele schoten, een laatste afgedwongen hoekschop, en met een aantal vrije trappen (BCV zakte daarmee helemaal in voor Tolman) probeerde Wykels Hallum de druk te vergroten echter zonder uiteindelijk  succes.

Twee laatste wissels moesten de Hallummer formatie nieuwe passie brengen, maar daarin slaagden helaas ook Bote Houtsma en Daniek Brouwer niet meer. Zij vervingen Wietse Durk Bremer en linksback Reinder Algera. De eindstand van 0-3 was toen al bereikt voor het nog altijd in zeer diep water zwemmende Wykels Hallum 1.

                                             ,,Derksen’’ zaterdagavond 27-10-2018.


Terug naar overzicht