Training jeugd t/m 12 jaar start (onder voorbehoud) maandag 4 mei


22 april 2020

Uit de persconferentie van dinsdag 21 april kunnen we opmaken dat we met z’n allen voorzichtig stapjes in de juiste richting zetten. Met z’n allen zijn we verantwoordelijk om het corona-virus de kop in te drukken, ook leden en overige betrokkenen van sv Wykels Hallum.

Het zal niet veel mensen zijn ontgaan dat het vanaf 29 april weer is toegestaan om jeugd georganiseerd en beheersbaar te laten voetballen. De vorm waarin en de wijze waarop wordt op dit moment uitgewerkt.

Duidelijk is wel dat jongeren tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd, in voetbaltermen t/m leeftijdscategorie JO13) weer mogen trainen. De afstand van 1,5 meter hoeft bij die categorie niet te worden aangehouden. Anders is dat voor de jongeren van 13 tot en met 18 jaar (t/m JO 19). Die mogen wel trainen, maar ze moeten wel op 1,5 meter afstand van elkaar blijven (!).

Binnen de vereniging wordt onder regie van de Jeugdcommissie en in overleg met een aantal trainers en leiders onderzocht op welke wijze we invulling kunnen geven aan de jeugdtrainingen. Inventarisatie naar de beschikbaarheid van trainers is daar onderdeel van. Om alles goed voor te bereiden en op een verantwoorde manier te laten verlopen is het, met de kennis van nu, de bedoeling dat de trainingen voor de jeugd t/m 12 jaar starten op maandag 4 mei a.s.

Definitieve informatie ook over de wijze waarop een vervolg wordt gegeven met de trainingen voor de categorie 13 t/m 18 jaar (JO19) volgt.

De KNVB liet ons verder het volgende weten:

Momenteel zijn we in overleg met de overheid over maatregelen om het voetbal ‘coronaproof’ te maken. Het plan is dat het amateurvoetbal (en vooral het trainen) voorzichtig en gefaseerd weer op gang komt, waarbij we dus beginnen met de jeugd. Wanneer elke keer een nieuwe fase aanvangt, is volledig afhankelijk van de mogelijkheden die de coronamaatregelen van de overheid bieden. Gezondheid en veiligheid zijn en blijven altijd het uitgangspunt.

Bestuur sv Wykels Hallum


Terug naar overzicht