Wykels Hallum Voetbalclub

Deel deze pagina:  

Nu het officiële seizoen 2017-2018 erop zit voor Wykels Hallum 1, het werd op zaterdag 26 mei afgesloten met opnieuw een nederlaag na een 2-0 voorsprong bij rust volkomen onnodig uit handen te hebben gegeven, kan het in één zin worden samengevat: “Een seizoen met een lach en een traan.’’

Het begin na BCV was goed en de punten die behaald werden tegen (sub) toppers als CVVO, SC Joure en Stiens met o.a. De Griffioen uit waren meer dan bonuspunten. Deze punten gaven uiteindelijk ondanks een redelijk dramatisch slot met teveel nederlagen richting het naderende en nu afgesloten seizoens-einde wel de rugdekking die de aankomende trainer Dick Schambach het ticket bezorgde om met Wykels Hallum ook het seizoen 2018-2019 in de tweede klasse te mogen gaan spelen.

Ondanks het aangeven van de bezoekende oefenmeester Rob de Jong van Hardegarijp ‘’we moeten druk zetten’’, ook hij vertrekt en wordt met ingang van het komende seizoen opgevolgd door Oane Westra, was het toch vooral zijn team die de thuisploeg, een sterk gewijzigd team door blessures en schorsingen, onder druk zette. Zijn team speelde tegen de mannen van Yko de Boer met veel pressing en hoog druk zetten, en met veel beweging zonder bal met lopende mensen, waarbij het spel van achteruit mede werd gedicteerd vanuit het centrum.

Door Jelco Witteveen samen met de zeer ervaren Tjeerd Rijpma uit te laten zakken, bepaalden zij niet alleen de grootte van het veld en daarmee de ruimtes (achterin) maar ook de diepte van het spel met en zonder bal van hun team. Door de ervaring van aanvoerder Ralph Wietses met 9 en Rick de Groot met 16 vanuit de omschakeling voorin te houden konden de bezoekers dan ook voortdurend blijven loeren op de daardoor ontstane 1-1 situaties door het centrum of via de vleugels over de kant van rechtsback Kevin Dijkstra en over links met Ludo de Vries aan de flank.

De thuisploeg anticipeerde goed op dit strijdplan met lopende mensen, want ondanks de druk en het veelvuldig moeten inzakken op eigen helft voor Desmond Louwerens, was het uiteindelijk toch Wykels Hallum dat het duel naar zich toe trok. Na het aangeven van Rob de Jong van we moeten druk zetten na exact 20 minuten spelen, was het de thuisclub die precies een minuut later de score opende. Rechterspits Stefan Homsma was de aangever voor de treffer van aanvoerder Pieter Dijkstra die voor het laatst dit seizoen op het eigen Blikkelan de 1-0 zag oplichten op het elektronische scorebord in competitieverband.

Na 24 minuten spelen ontsnapte Jurjen Bosch als aanspeelpunt voorin aan zijn bewakers en leverde een fraaie assist af die door zijn aanvoerder Pieter Dijkstra te weinig op waarde werd geschat en in de handen van doelman Freerk Jan Oosterhuis werd geschoten. Bij een treffer had deze assist de (mogelijke) 2-0 moeten zijn en was het mogelijk over geweest voor de bezoekers maar opnieuw was de thuisclub veel te lief in de afronding en vergat daarmee opnieuw om een (thuis) duel vroegtijdig ‘’dood te maken ‘’ wat hen dus in de tweede helft opnieuw zou gaan opbreken.

Kortom ook met deze niet goed afgemaakte kans kwam nogmaals het manco van de ploeg aan het licht van het niet doorpakken met de goede kansen om daarmee een tegenstander uit de wedstrijd te halen. (niet efficiënt genoeg zijn en daarmee een tegenstander in leven laten!!)

Kort voor het einde van de eerste helft in de 43e minuut ontsnapte Jurjen Bosch van eigen helft en leverde een verdere bijdrage aan dit sportieve duel, waarmee hij Wietse Durk Bremer kon laten scoren. Met 2-0 de rust in gaan was een weelde voor het geplaagde Wykels Hallum waar trainer Yko de Boer de rit kon uitzitten, na een reprimande van de KNVB na Leeuwarder Zwaluwen –Wykels Hallum.

De ervaren Ralph Wietses, hij deed eerder al ervaring op bij SC Joure, zou van Wykels Hallum de helpende hand krijgen toegereikt na 54 minuten, door als eindstation te mogen fungeren na een aanval door het centrum. Met zijn 2-1 zou drie minuten later de 2-2 volgen toen linksback Ludo de Vries veel te veel ruimte weggaf aan invaller Alban Miftari, die spelend met rugnummer 11, kort daarna alle gelegenheid kreeg van de Hallumer om de bal daarna op een werkelijk prachtige manier bij de tweede paal naar binnen te kunnen draaien en schieten, om doelman Desmond Louwerens volkomen kansloos te laten.

Met het volkomen onnodig weggeven van het duel na twee prachtige gemaakte treffers had de thuisclub Hardegarijp, waar het helaas ook al uit van had verloren, weer in het zadel geholpen.

De Boer moest daarna wel ingrijpen om tot een kantelmoment te komen en bracht tussen de 59e en de 69e minuut Jordi Johan Thomas Spijkerman als rechter flankaanvaller voor Stefan Homsma en Damien Davy Thomas Kootstra als linkerflank aanvaller voor Wietse Durk Bremer.

Hardegarijp kreeg daarna loon naar werken, het was afhankelijk van de andere ploegen voor het nog kunnen behalen van een laatste periode titel, maar zag wel Rick de Groot 2-3 maken na 79 minuten spelen waarmee het over Wykels Hallum  heen ging.

Yko de Boer, die in zijn afscheidsduel bij Wykels Hallum als trainer Marco van Dijk (15 jaar en 350 dagen! jong) liet debuteren als eerste elftal speler met rugnummer 14 voor aanvoerder Pieter Dijkstra, zag drie minuten voor het einde Oane Rijpma de controleur van Hardegarijp wel doen wat zijn ploeg had nagelaten namelijk het duel veel eerder in het (hang) slot gooien om het duel dood te maken om daarmee de drie punten veilig te kunnen stellen. Zijn 2-4 betekende na vrijwel 90 minuten het einde van het duel en daarmee het slotakkoord van dit seizoen.

De volkomen terechte credits gaan naar de uit Winschoten afkomstige jonge leidsman M.D. Kraan voor uitstekend leiderschap en oog hebben voor vooral de menselijke kant van de sport.

‘’Derksen’’ zondag 27 mei 2018 namens Wykels Hallum als slotakkoord voor seizoen 2017-2018.

U bent hier:
Pagina delen
Website en design door AddNoise internet & design