Wykels Hallum Voetbalclub

Deel deze pagina:  

Nu het competitieslot nadert, kan Wykels Hallum 1 zich nu gaan richten op het allerlaatste duel van deze competitie in 2I, zaterdag 26 mei 2018 thuis tegen Hardegarijp. Het wordt nu puzzelen voor de beide afscheid nemende leider en trainer van het vlaggenschip van de Hallumer tweede klasser.

Door blessures en schorsingen zal het een moeilijk verhaal gaan worden, maar daar ligt ook de uitdaging voor de technische staf.

Yko de Boer kan als trainer een reprimande van de KNVB verwachten na een rode kaart waarover binnen de voetbalwereld nog lang zal worden nagepraat. Achter een aantal door de leidsman gegeven gele kaarten kan eveneens een groot vraagteken worden gezet…

Als je als trainer alleen opkomt voor je team en vraagt om een verzorger die veel te laat binnen de lijnen mag komen voor een op het eerste gezicht ernstig aandoende blessure..

Centrumspits Youri Merkus werd uiteindelijk van het veld afgedragen tussen twee man in na een mannelijk duel die door de leidsman eerst beoordeeld werd als een schwalbe en sta op …..

Kortom een verhaal tussen twee teams die elkaar op een sportieve wijze bevochten.

Het team van de (mogelijke) aanstaande kampioen in deze klasse Leeuwarder Zwaluwen, getraind door de sympathieke oefenmeester Carlo Rietdijk, een ervaren trainer, maakt hierop de meeste kans na de 2-0 zege op Wykels Hallum behaald op zaterdag 19 mei 2018. Het werd hiermee koploper in deze klasse na het 2-2 gelijke spel van concurrent Broekster Boys tegen SC Stiens.

Na het in gang zetten van dit duel was het al snel duidelijk dat de Leeuwarder formatie met titel aspiraties het bezoekende Wykels Hallum een mogelijke (zeer) moeilijke middag zou kunnen gaan bezorgen. Vanuit balbezit had Zwaluwen voortdurend de regie, het team zette hoog druk, het speelde met veel beweging zonder bal en het gaf ook vanuit de omschakeling vrijwel niets weg.

Rietdijk die gezien zijn ervaring duidelijk zijn handtekening voor het spel van zijn team eronder had gezet liet zijn team ‘dubbelen’ in de defensie tegen de voorhoede Gwen Dijkstra, Youri Merkus en Robel Merhawi Tesfay en neutraliseerde de as met daarin Bjorn Dijkstra met Jurjen Bosch, Erik Robin Niemarkt en Pieter Dijkstra in de middenlinie.

Door de ruimtes goed te bespelen met aanvoerder Michael Grendel en Jeton Musliu die na de omschakeling voor de bal bleven hangen, had men voortdurend twee balvaste aanspeelpunten voorin met een defensief blok erachter voor keeper Robert Jelsma waarmee de linies vrijwel gesloten bleven. De dadendrang van Zwaluwen resulteerde voor rust niet in treffers terwijl de Rietdijk formatie daar wel de meeste aanspraak op mocht maken.

Na twee minuten spelen had libero Bjorn Dijkstra al een bal van de lijn gehaald en had Zwaluwen de lat al geraakt. De Boer gaf in een duidelijk coachmoment dan ook duidelijk aan ‘vanuit balbezit langzaam opschuiven’ om daarmee offensief meer druk te kunnen ontwikkelen om scoringskansen te kunnen gaan creëren om Zwaluwen op eigen speelhelft te kunnen gaan vastpinnen.

Vleugelverdediger Kevin Dijkstra haalde als ’antwoord’ hierop in de 35e minuut nog een bal weg net voor de eigen doellijn, waarmee het antwoord ook was verteld van de eerste speelhelft. Kwam Wykels Hallum door richting Robert Jelsma dan was het voor de goal niet daadkrachtig genoeg en werd het geneutraliseerd, waar Zwaluwen de pech had uit de uitstekende scoringskansen niet te kunnen scoren.

De Boer moest bij het begin van de tweede helft een omzetting doen binnen zijn team waarmee Stefan Homsma binnen de lijnen kwam voor de overige 45 minuten als vervanger voor Bjorn Dijkstra. De druk bleef hoog op het doel van Louwerens, aanvoerder Pieter Dijkstra kopte na 49 minuten spelen een bal van de lijn, gevolgd door een inzet van Jurjen Bosch, de ervaren aanvaller schoot vier minuten later, maar zag Jelsma redding brengen.

Michael Grendel kreeg na 64 minuten spelen de mogelijkheid om de score te openen namens Zwaluwen na het toekennen van een strafschop. De aanvoerder van de Leeuwarder formatie, die het antwoord was na een fraaie aanval over de linkerkant, faalde niet en schoot vanaf 11 meter raak voor Louwerens waarmee het 1-0 voor Zwaluwen zou worden. De rugdekking van een treffer, gezien het veldspel van de Leeuwarders terecht zou blijven staan tot de 88e minuut toen Robbin Kleefstra de 2-0 zou maken voor Zwaluwen.

Het moment van wisselen van Youri Merkus, de jonge aanvaller zou dit duel met 10 spelen tot het inbrengen van zijn vervanger Jelmer Heins zou allesbepalend gaan worden in dit duel. In de 81e minuut kon Merkus die met zijn tegenstander Grendel een duel uitvocht niet meer opstaan, gedacht werd aan breuk, maar werd wel door de leidsman gesommeerd om op te gaan staan.

Het eigenlijk veel te laat alsnog toestaan van een blessurebehandeling door verzorger Rienk Post van Wykels Hallum in samenspraak met de aanvoerders van beide teams Dijkstra en Grendel deed de leidsman alsnog tot een late inkeer komen…..

De reactie vanaf de kant voor deze niet sneller genomen beslissing was te begrijpen en o.a. een cynisch applaus vanaf de kant voor de leidsman was mede zijn deel! Het resulteerde uiteindelijk in het niet te begrijpen wegzenden met een veldverwijdering met een directe rode kaart voor trainer de Boer die voor zijn ‘mannen’ stond samen met leider Arjen de Vries die aan de kant overbleef voor het restant van het duel.

Merkus die uiteindelijk van het veld moest worden afgedragen zorgde daarmee buiten zijn schuld om voor een nog verdere imkrimping van het personeelsbestand van de Hallumer formatie. Rietdijk bracht kort voor het einde Remco Miedema nog voor Jaring Wouterlood van Doesburg waarmee de man van ‘adel ‘ na 87 minuten was uitgespeeld.

Beslissingen niet nemen, geen oog hebben voor elke vorm van menselijke waarden en daarmee ook niet voor de verdere sportieve gezagsverhoudingen binnen het veld en je verheven voelen boven de mensen waaraan je leiding moet geven, met een totaal onnodige rode kaart voor een oefenmeester verdient geen gezicht en NO NAME!!!

‘’Derksen’’ Zondag 20 mei 2018

U bent hier:
Pagina delen
Website en design door AddNoise internet & design