Wykels Hallum Voetbalclub

Deel deze pagina:  

Ondanks een 0-4 nederlaag tegen de kampioenskandidaat Broekster Boys uit Damwoude, zij zullen het gevecht aangaan met Leeuwarder Zwaluwen om de hegemonie in 2I, blijft Wykels Hallum 1 bewaard voor de tweede klasse zaterdag.

Met een naar alle waarschijnlijkheid gereviseerde  spelersgroep en met een nieuwe hoofdtrainer, Dick Schambach neemt het stokje in Hallum over van zijn collega Yko de Boer, gaat de plaatselijke trots ook komend seizoen opnieuw de strijd aan met de overige verenigingen in deze competitieklasse.

De 0-4 nederlaag tegen het goed voetbal spelende Broekster Boys en zijn sympathieke achterban was geflatteerd maar verdiend over twee speelhelften gezien. Wykels Hallum deed zichzelf te kort, zeker in de eerste helft en kreeg daarvoor van de opponent uit Damwoude na 90 minuten de rekening gepresenteerd, zij straften de slordigheden van de thuisclub genadeloos af en zetten een goede stap op weg naar het kampioenschap.

Het spel is echter allerminst gespeeld, daar zowel Zwaluwen en ook het Burgumer BCV en SC Joure  nog op het vinkentouw zitten en daarmee een directe bedreiging (nog kunnen zijn) voor de titel aspiraties van het team van oefenmeester Ron de Boer…

Leidsman Volders bracht na de geplaatste penalty van ‘’pupil van de week’’ bakker Durk Bremer, hij was samen met zijn vrouw Anneke de wedstrijdsponsor van dit duel namens ‘’Bakkerij Bremer’’ de wedstrijd op gang en had binnen een minuut al naar de stip kunnen wijzen.

Een combinatie tussen Kevin Dijkstra, Jurjen Bosch koppend als aangever had door Pieter Dijkstra moeten worden afgemaakt met een geplaatst schot maar Wykels Hallum’s  aanvoerder had te veel tijd nodig waardoor tegenstander Broekster Boys en doelman Johan Vonk en zijn defensie redding konden brengen.

Een dure misser zoals later zou gaan blijken waarvoor Wykels Hallum de rekening kreeg gepresenteerd daar de voetbalwetten op dit vlak onverbiddelijk zijn. De Boys verschenen daarna een aantal keren gevaarlijk voor Louwerens maar een kopbal van Rienk de Haas en een afstandsschot misten nog richting.

Na 12 minuten kreeg Broekster Boys enigszins geholpen door de thuisdefensie een eerste treffer in de schoot geworpen toen de als rechtsback spelende Sander Jongsma mocht afdrukken en zijn schot die van richting werd veranderd achter Desmond Louwerens verdween met 0-1 tot gevolg.

Wykels Hallum kreeg na ongeveer een half uur spelen rond de 23e en 29e minuut twee mogelijkheden maar was enigszins ongelukkig. Bosch schoot voorlangs, gevolgd door de zeer riante kans die Erik Robin Niemarkt overschoot na opnieuw aangeven van Bosch. Deze laatste mogelijkheid had de thuisclub de 1-1 moeten opleveren maar Niemarkt schoot veel te gehaast waarvoor ze later de rekening kregen gepresenteerd.

Wykels Hallum bleef het proberen met drie spitsen in een 4-3-3 tegen een wat meer ingetogen spelend Broekster Boys met een 4-4-2. Rienk de Haas en Juryan Dantuma, een broer van ONS aanvaller Frits, hadden een vrije rol, met Piet Wessel Dijkstra op 10, die speelde kort achter de spitsen in een meer ondersteunende rol. Een goede linkspoot die met spelhervattingen voor diepte zorgt in het spel.

Kort voor het einde van de eerste helft zou Wykels Hallum opnieuw bezwijken, waardoor eerst nog werd overgeschoten in redelijk vrijstaande positie (42e min) gevolgd door de goal van de al genoemde Piet Wessel Dijkstra op aangeven van Rienk de Haas.

Broekster Boys die met een rugdekking van 0-2, een niet eens geflatteerde tussenstand aan de tweede helft begonnen kwam kort na het begin al op 0-3. Hendrik Bouma, de nummer 7, schoot vijf minuten na rust (50e min.) de derde treffer van de Boys al achter Louwerens.

Yko de Boer bracht kort daarna zijn eerste wissel binnen de lijnen (54e min.) waarmee Youri Merkus binnen de lijnen kwam als vervanger voor Robel Merhawi Tesfay. Het duel dat door Broekster Boys eigenlijk na de 0-3 al ‘’dood’’ was gemaakt was naar het einde toe als kijkspel eigenlijk al minder interessant. Na 71 minuten spelen was de thuisdefensie opnieuw uit elkaar gespeeld, waardoor Bjorn Dijkstra, hij vormde het centrale duo met Anton Wiersma, zijn doelman moest assisteren. Hij trapte de haast zekere 0-4 weg net voor de doellijn.

Ron de Boer bracht daarna Siemen Sake Terpstra binnen de lijnen voor Juryan Dantuma in de 77e minuut, treffer nummer vier volgde een minuut later. Rienk de Haas spelend onder rugnummer 9 maakte ‘’dien wurk’’ en haalde trekker over wat de stand op 0-4 bracht.

De Boer geloofde het na de 0-4 wel, hij haalde doelpuntenmaker Rienk de Haas en Oane Kooistra naar de kant en liet Durk van der Wal en Hedzer Prins het restant volspelen na de 81e minuut.

Aan de stand zou niets  meer veranderen, de afscheid nemende Yko de Boer bracht daarna Jelmer Jeroen Koolhof en Jelmer Heins nog voor Kevin Dijkstra en Erik Robin Niemarkt (81e en in de 84e minuut) waarmee het duel was gespeeld.

Met de duels  tegen Leeuwarder Zwaluwen op 19 mei en tegen Hardegarijp op 26 mei nog in het verschiet liggen er nog mooie uitdagingen voor Wykels Hallum. Daarna kan er een streep onder het seizoen 2017-2018 en kan deze jaargang de geschiedenisboeken in voor het amateurvoetbal en daarmee voor de formatie van Yko de Boer en leider Arjen de Vries.

                                                               ,,Derksen’’ zondag 13 mei 2018.

U bent hier:
Pagina delen
Website en design door AddNoise internet & design