Wykels Hallum Voetbalclub

Deel deze pagina:  

De formatie van Yko de Boer was zaterdag 28 april 2018 op het eigen Blikkelan opnieuw de onderliggende partij, zeker tijdens de eerste helft. Het had dan ook geen direct antwoord op het spel van de gastvereniging uit Idskenhuizen die in vrijwel het gehele duel de bovenliggende partij was en de regie had over vooral de eerste helft.

Het oogde apathisch, slap en was in vooral de eerste helft niet in staat om het verschil te maken ten opzichte van het sterk geïnspireerd voetballende VVI dat de tegenstander vrijwel gelijk na het begin al zijn wil probeerde op te leggen. Kortom Wykels Hallum 1 speelde ondermaats met nette bewoordingen gezegd en zakte eigenlijk en zeker gedurende de eerste helft dan ook door de bekende ondergrens…..

Gelijk na de aftrap bracht aanvoerder Ronald de Jong met zijn sterke linkerbeen diepte in het spel en werd er gekanteld. Met het speelveld klein lieten de bezoekers uit Idskenhuizen het initiatief vanuit balbezit aan de thuisclub maar zakten gelijk vanuit de omschakeling in voor de goed keepende Marnix Zandstra.

Vleugelaanvaller Wietse Durk Bremer had zijn ploeg een enorme dienst kunnen bewijzen door binnen een minuut na het beginsignaal van scheidsrechter Buitenhuis raak te koppen maar ook hij had het vizier (nog) niet op scherp staan en vond Zandstra op zijn pad…..

Overigens een zeer dure misser want een voorsprong had een mooie rugdekking kunnen geven voor een punt of meer die zijn team nog zo nodig heeft. De openingstreffer zou na 16 minuten overigens achter doelman Desmond Louwerens van Wykels Hallum komen te liggen.

De directe aanleiding voor de 0-1 zou de steekpass worden die kon worden gegeven uit de rug van de Hallumer linksback Jelmer J. Koolhof die slechts kon worden ‘’gecorrigeerd’’ door zijn doelman Desmond Louwerens die hiervoor ook nog eens werd bestraft met een kaart en een elfmeter trap. Aanvoerder Ronald de Jong schoot namens VVI het cadeautje dankbaar binnen en maakte er 0-1 van.

Diezelfde De Jong vond na iets meer dan een half uur spelen de binnenkant van de paal anders had VVI al na ruim een half uur spelen de voorsprong al uitgebreid naar een redelijk veilige 0-2. Gezien het spelbeeld wat het beter voetballende team van Semplonius op de mat legde in Hallum, het team speelde met een enorme drive om te winnen, was dit overigens ook volkomen verdiend en terecht geweest!

Het Hallummer middenveld kon weer beschikken over aanvoerder Pieter Dijkstra en het verlengstuk van de trainer Jurjen Bosch, terug bij zijn eigen club na een reis door landen in vooral Zuid Amerika met zijn wederhelft. De ervaren sympathieke aanvaller was gedurende de eerste helft langs de lijn al weer zeer nadrukkelijk aanwezig, waar ook hij noodgedwongen moest toezien hoe ‘’zijn ‘’ defensie de 0-2 weggaf uit een hoekschop die door Daniel Kleiterp geheel vrijgelaten achter Desmond Louwerens werd gekopt.

Met een 0-2 achterstand die vooral werd weggegeven door persoonlijke fouten werd er in de rust ingegrepen. Het betekende dat Jurjen Bosch Youri Merkus verving, hij ging naar de punt van de aanval en Peter Jan Schuts verving met zijn fysiek en schotkracht Eise Mentje de Vries als controlerende middenvelder.

VVI testte Louwerens opnieuw na 49 minuten, hij reageerde attent en pakte het afstandsschot. De Boer die vanaf de kant coachend probeerde om zijn team weer bij de les te krijgen gaf na 56 minuten dan ook de opdracht mee aan zijn Captain om enigszins in te zakken ‘’Pieter we staan veel te diep’’.

Er was dan ook meer greep op het duel maar ook het heilige vuur en wilskracht waaraan het zeker de eerste helft had ontbroken ontbrandde eigenlijk te laat maar genoeg om Wykels Hallum 1 eindelijk wakker te schudden….

Peter Jan Schuts drukte na 58 minuten dan ook goed af maar het terechte applaus voor Daniel Kleiterp was het antwoord op het prachtige afstandsschot en dito sublieme redding van de jonge keeper!! Daniel Kleiterp kreeg in de 69e minuut van de thuisdefensie alle ruimte om de 0-3 te maken waaraan opnieuw een persoonlijke fout voorafging en vrijwel geen ingrijpen met deze derde treffer van VVI!

Op een kwartier voor het einde bracht VVI met een eerste wissel Jan Faber met 15 binnen de lijnen voor Sido Oosterhof met nummer 24. Kort na inbrengen van Faber in de 74e minuut schoot Peter Jan Schuts raak na een handsgeval in de defensie voor Zandstra die een minuut later de gang moest maken naar de achterkant van het net.

Met 1-3 werd het voor de thuisclub al dragelijker en het geloof was eindelijk daar om met een slotoffensief VVI alsnog op de knieën te krijgen….

Gwen Dijkstra gaf in de 82e minuut de voorassist op Schuts maar de Stienser in Hallummer dienst kopte maar net naast.

De twee coaches hadden het beide goed gezien want de Boer gaf aan ‘’we blijven teveel hangen Wykels’’ en Semplonius zag ook het spelbeeld kantelen met een ‘’bliuw even bij de les VVI’’

Bosch die na het inbrengen van Robel Merhawi Tesfay voor Pieter Dijkstra de aanvoerdersband met verve droeg was het antwoord op een punt of meer in de uiterste slotfase voor Wykels Hallum. Na 84 minuten reageerde de allrounder attent op mistasten van Zandstra, die een goede wedstrijd keepte, en scoorde de bevrijdende 2-3 voor zijn team.

Kort daarna trof hij Zandstra opnieuw, die nu wel attent reageerde en de laatste kopbal van het duel alsnog pakte van de oud-aanvaller van o.a. ONS.

De terugkeer van Bosch die speelde met rugnummer 27 was tevens het antwoord waaraan het binnen de lijnen aan ontbrak (bij een enkeling) om tot het uiterste te willen gaan om te willen winnen. Kortom daadkracht, wilskracht en mentaliteit met passie en vuur en met het broodnodige gif spelen om te willen winnen wat maximaal gevraagd wordt op dit niveau en hoger, nodig voor dit Wykels Hallum 1 in de eindfase van deze competitie……

Kortom oprecht houden van het spel en daarvoor alles willen geven om tot resultaten te willen komen ook om iets terug te kunnen geven aan hen die dit mogelijk kunnen maken…….

‘’Derksen’’ Maandagavond 30-04-2018.

 

U bent hier:
Pagina delen

Jeugdteams

Website en design door AddNoise internet & design