Wykels Hallum Voetbalclub

Deel deze pagina:  

De formatie van Yko de Boer heeft het even moeilijk in de tweedeklasse waarbij na het pijnlijke verlies tegen VVI met 2-0 in en tegen het plaatselijke Idskenhuizen er dinsdagavond 24 april ’18 een vervolg op de competitieladder stond met opnieuw een goede mogelijkheid op revanche ….. Nu stond er onder bepaald niet fraaie omstandigheden het inhaalduel tegen het Burgumer BCV op het programma.

Na de competitie in 2I in Burgum te zijn begonnen met een ruime nederlaag tegen datzelfde BCV kwamen de mannen van trainer Jasper Bouma deze dinsdagavond naar Hallum.

Hier werd ’s avonds om 20.00 uur afgetrapt in een redelijke miserabele ambiance van veel regen en kunstlicht op het hoofdveld van het Hallummer sportpark It Blikkelan. Ondanks de regen en de vele paraplu’s waaronder de vele liefhebbers en liefhebsters schuil gingen zagen ze vooral voetbal en een juweel van een treffer…..

BCV heeft in aanvoerder Cor de Jong een verlengstuk van zijn trainer binnen de lijnen een dirigent-doelpuntenmaker en een speler die stuurt van achteruit en waar nodig corrigeert. Het stond hoger op de ranglijst en was dan ook naar Hallum gekomen om zijn ambitie conform die stand dan ook waar te maken. Dit lukte aardig want het zag zijn ambities al vrij vroeg vertaald worden in scoringskansen toen de jonge en zeer gedreven spelende vleugelverdediger Jelmer Jeroen Koolhof namens Wykels Hallum zijn doelman Desmond Louwerens al na zes minuten moest assisteren op de doellijn en de bal nog net kon wegtrappen ten koste van een hoekschop.

Gezien de druk op zijn defensie coachte De Boer druk meelevend met het spel met ‘’middenveld moet terug ‘’ na acht minuten mede gezien de door zijn ploeg weggegeven ruimtes tussen de linies en het na ‘’kantelen’’ razendsnel uitwaaieren van de voorwaartsen van tegenstander BCV.

Zij speelden het slim want door Fedde Durk Kingma (7) hangend vanaf veelal de linkerkant te laten spelen en na balverlies te laten inzakken met het defensieve blok leek het alsof BCV 4-4-2 speelde in plaats van 4-3-3 vanuit balbezit met zijn collega’s Paul Westra (9) en Harmen Vlietstra (11) die voor de bal bleven spelen.

Gesteund door Bouma die zijn verlengstuk aanstuurde met een coachmoment ‘’neem ze mee Cor’’ waardoor de ploeg uit Burgum met veel ruimte in de rug kon spelen ver van het doel van Jorrit van der Meulen. De thuisclub werkte hard, er stond in correcte bewoordingen gezegd een ploeg die aardig in balans was ondanks het missen van een groot aantal sterkhouders binnen de lijnen, maar kon alleen naar de kansenratio gezien slechts sporadisch echt gevaarlijk worden in de eerste helft.

Een goed schot van Eise Mentje de Vries en een paar kleine speldenprikjes richting van der Meulen deden BCV echter niet sidderen van onrust. Het pakte wel de regie in de slotfase van de eerste helft met twee goede kansen die uiteindelijk slechts een prachtige openingstreffer opleverden.

Waar Louwerens zijn ploeg in de 40e minuut redde, hij pareerde uitstekend de 1-1 na een fraaie aanval door de lengteas van het veld maar had drie minuten later geen antwoord op een door scheidsrechter R. Weiland aan BCV toegekende vrije trap…. Het leer werd door Romke Bos uit de rechterkant op een werkelijk weergaloze wijze met zijn linkerbeen de kruising in geschoten!! Applaus viel hem ten deel, niet alleen van Louwerens maar van zowat alle liefhebbers en liefhebsters langs de kant.

Vrije trappen van het niveau Roberto Carlos (oud speler van Real Madrid) maken de sport zo mooi en dit was zo’n moment, Chapeau!!

BCV bleef veelal de bovenliggende partij ook in de tweede helft toen Paul Westra een eerste goede kans kreeg na 53 minuten maar overschoot.  

Bouma de verantwoordelijke oefenmeester van de formatie uit Burgum bracht kort daarna Xiao Mao binnen de lijnen (57e min.) die de kort achter de driemans voorhoede spelende nummer 10 Cor-Pieter Pander verving. De tegenstander uit Burgum maakte het karwei daarna vlot af toen eerst de al genoemde Harmen Vlietstra de 0-2 kon maken na 63 minuten en aanvoerder Cor de Jong vanaf 11 meter mocht aanleggen na een defensieve fout in het Hallummer centrum volgens de interpretatie van arbiter R. Weiland.

Zo stond het na 68 minuten spelen 0-3 en was het een vrijwel zekere gelopen koers voor de formatie van De Boer. De Hallummer oefenmeester probeerde zijn ploeg meer druk op BCV te laten uitoefenen door de zijkanten te zoeken om het spel via de flanken te kunnen openbreken waardoor er meer ruimte in het centrum zou komen.

Het zou uiteindelijk resulteren in een veel te late treffer in blessuretijd….. Bij tegenstander BCV zouden daarna nog Bauke Prins en Roy van Houten gaan spelen voor Erwin van der Meulen met 6 en aanvaller Harmen Vlietstra met rugnummer 11.

De thuisclub bracht in de slotfase en zelfde minuut als BCV (77e minuut) nog Stefan Homsma voor Wietse Durk Bremer die de resterende tijd kreeg. Desmond Louwerens pakte nog een schietkans van BCV met de voeten na 82 minuten spelen en zag nog een veel te late goal van Gwen Dijkstra in blessuretijd.

Het eindoffensief en deze goal kwamen te laat om het duel met deze tegenstander nog te kunnen kantelen. Wykels Hallum maakte dus (opnieuw) en te laat een vuist om het duel een goed aanzien te kunnen en ook te willen geven. Op naar zaterdag 28 april ’18 voor de return tegen VVI waarnaast prestige ook drie punten zijn te herwinnen.

‘’Derksen’’ 27-04-2018.

 

U bent hier:
Pagina delen

Jeugdteams

Website en design door AddNoise internet & design