Wykels Hallum Voetbalclub

Deel deze pagina:  

Om met een statement te beginnen die een directe verwijzing is naar het op zaterdag 21 april 2018 op het zonovergoten sportpark De Stripe gespeelde duel zit het woord draak. Drakenbootraces  zijn leuk om naar te kijken , een soort van cultureel Chinees erfgoed zoals wij als zeer grote veelal vooral Friese  sport liefhebbers kijken naar kaatsen, fierljeppen en skutsjesilen wat vaak prachtige sport oplevert maar dit duel was het aanzien als kijkspel nauwelijks waard voor het in grote getale aanwezige publiek. Een draak van een duel, waarin de thuisclub voortdurend de rand van het toelaatbare opzocht binnen de grenzen van het spel die door arbiter R.Werkhoven  moesten worden aangegeven. Hij gaf gezien een aantal overtredingen helemaal geen kaarten waar ze wel op hun plaats waren geweest  en een Wykels Hallum  dat aanvallend gezien  enigszins onmachtig was door te veel afwezigen wat in de creativiteit en in het aanvalsspel goed was te zien…. Kortom (te) veel lange ballen, weinig voetbal wat het publiek in fasen (van periodisering) kreeg te zien en een thuisclub die redelijk op safe speelde door het laten uitzakken van aanvoerder Ronald de Jong (8) die een team aanstuurde wat veelvuldig de 1-1 confrontaties via de flanken opzocht met de defensie van de  bezoekers. Hij zorgde overigens met een uitstekend linkerbeen bij vooral vrije trappen voor diepte in het spel van zijn ploeg.

Door de bezoekers op te jagen vanuit balbezit met drie spitsen , waarbij Jan Faber (15) en Daniel Kleiterp(22) voortdurend de frontlinie vormden en Johannes Lindeboom(7) bijsloot creëerde het team met de linies kort op elkaar aardig druk naar voren. Vanuit de omschakeling zakte het team in en kreeg het weinig schoten op het doel tegen gezien het uitzakken van Ronald de Jong die vaak vroegtijdig de diepte uit de aanvallen haalde van de driemans voorhoede Stefan Homsma, Youri Merkus en Gwen Dijkstra. Stefan Homsma schoot na 10 minuten spelen een eerste mogelijkheid voor de bezoekers over wat gezien de eerste helft een aardig mogelijkheid was binnen de eerste drie kwartier om zijn ploeg de benodigde rugdekking te kunnen geven tegen deze moeilijk te bestrijden ploeg. Louwerens keepte attent en verwerkte na 23 minuten spelen een inzet van de thuisclub ten  kostte van een weggegeven hoekschop. VVI verscheen na 32 minuten weer voor de Hallummer keeper maar schoot in twee keer zowel naast en voorlangs. Door te weinig rust in het spel , het niet kunnen temporiseren, was er bij beide ploegen weinig voetbal en veel lange ballen, maar ook het doorjagen op de tegenstander vanuit de 1-1 . Een speltype wat kennelijk het handelsmerk is van VVI waarmee het ook de ‘’handtekening ‘’ is van de vertrekkende Andre Semplonius waarmee VVI zich al jaren handhaaft op tweede klasse niveau. Door te weinig rust in het spel bij Wykels Hallum  kwam het team uit Idskenhuizen veelvuldig door in zowel de as en over de flanken waarbij de beide laatste linies van de bezoekers vaak werden overlopen maar ook weer opstonden door goed te verdedigen, met acties van o.a. Louwerens en Jelmer Jeroen Koolhof met controleur en aanvoerder Bjorn Dijkstra in de as.

Beide teams gingen dan ook zonder te hebben gescoord met een Frits van Turenhoutje de rust in en zagen VVI na 49 minuten zowat de score openen. Een te korte terugspeelbal had VVI zomaar een treffer kunnen opleveren maar Algera’s passje op Louwerens werd geen treffer waardoor VVI niet de score openbrak. Yko de Boer bracht na 59 minuten spelen Eise Mentje de Vries binnen de lijnen voor Wietse Durk Bremer , kortom een wisseling van twee linksbenige  aanvallende middenvelders. De Hallummer oefenmeester gaf na 64 minuten al aan ‘’let op middenveld komen mensen door’’ waarmee de ervaren trainer wederom het gevaar onder (er) kende van te worden overlopen. Het grootste kenmerk van de thuisclub die alles laat doorkomen met loopacties op de kant die in balbezit is van de tegenstander. Na 65 minuten greep De Boer opnieuw in en wisselde voor de tweede keer en liet Damien Davy Thomas Kootstra debuteren als vleugelaanvaller en haalde Stefan Homsma naar de kant. VVI kreeg na 72 minuten uiteindelijk het antwoord wat het zocht want het was Daniel Kleiterp die uiteindelijk in twee keer , Louwerens bracht eerst nog zeer bekwaam redding , de Hallummer doelman verschalkte met een rake kopbal.  VVI zocht na de door Kleiterp gemaakte openingsgoal geforceerd naar een tweede treffer. Het claimde een ‘’penalty’’ die door Werkhoven vrolijk werd weggewuifd, waarmee de uiteindelijke slotfase ook is verteld. Een geval van hands werd niet toegekend aan de bezoekers en een vrijwel zekere 1-1 werd na een ‘’overtreding’’ op de doelman van de vereniging uit Idskenhuizen eveneens bestraft met een vrije trap aan de verdedigende partij. Na de wisseling van de wacht bij VVI waarbij Wesley Kool met rugnummer 11 Jan Faber verving met rugnummer 15 en Ludo de Vries  Reinder Algera  verving bij Wykels Hallum na respectievelijk 74 en 78 minuten spelen ging het duel naar de eindfase. De uiteindelijke toegekende lange blessuretijd (acht minuten) bracht Wykels Hallum geen geluk want het kon geen vuist meer maken om in de eindfase naast VVI te komen. Door een enorme defensieve fout in de defensie van Wykels Hallum kreeg VVI de 2-0 in de schoot geworpen waardoor Daniel Kleiterp de matchwinnaar van dit drakenfestijn zou worden.

"Derksen’’ zondag 22 april 2018.       

U bent hier:
Pagina delen
Website en design door AddNoise internet & design