Wykels Hallum Voetbalclub

Deel deze pagina:  

Een koptekst die het duel over vrijwel 90 minuten aangeeft, zo kan je dit duel van een terechte middenmoter die Wykels Hallum op dit moment is tegen het te laag geklasseerde FC-Grootegast zeer duidelijk omschrijven. De gasten waren bijzonder gretig en op een positieve manier agressief en vanaf het begin zeer duidelijk aanwezig in dit uitduel. Twee exponenten kon men dan ook als voorbeeld stellen bij de gastvereniging. De talentvolle en jeugdige doelman Jelmer van Gorp met zijn 15 jaren jong al eerste keeper bij Grootegast en controlerende middenvelder Paulo Francisco. Hij speelde in een rol als Edgar Steven Davids in zijn beste jaren als voetballer bij o.a. AJAX en het Nederlands elftal jagende controlerende middenvelder op ‘’zes’’ De thuisclub stelde daar zeker in de vrijwel gehele eerste helft bitter weinig tegenover.

Het werd te vaak afgetroefd in de duels, het verloor (teveel) ook uitvallende tweede ballen en was in de persoonlijke duels te vaak veelal te slap om ook maar enigszins greep op tegenstander FC Grootegast te kunnen krijgen. De mannen uit het Westerkwartier onder leiding van de duidelijk aanwezige trainer Jan Haan waren vanaf het begin af aan goed bij de les na het aanvangssignaal van leidsman Bert Agricola  en waren naar Hallum gekomen om ten  koste van alles te willen winnen . Met deze mentaliteit en wilskracht kun je veel bereiken, waarbij men de wedstrijdinstelling al binnen drie minuten omzette en vertaalde in de fraaie treffer van Ite Hoolsema (14)  die het eindstation was van een prachtige aanval over de rechterkant. De rugdekking gaf weinig moeilijkheden, snel kantelen van speelhelft en inzakken voor Jelmer van Gorp met twee spitsen voor de bal Rolf Hazenberg (9) samen met Tim Veenstra (11) tegen het Hallummer centrum, gaven  voldoende mogelijkheden voor Grootegast vanuit de omschakeling. Na 22 minuten spelen moest trainer de Boer wederom manoeuvreren met zijn basis elf want Anton Wiersma kwam eerder binnen de lijnen dan eerst noodzakelijk werd geacht, waarbij hij  Sieger Sjoerd de Vries noodgedwongen verving. Het duel kende tegen het einde van de eerste helft een aantal prachtige momenten want de gastvereniging had Wykels Hallum tussen de 42minuut en de toegevoegde tijd van de eerste helft al de duimschroeven kunnen aandraaien. Bij de eerste mogelijkheid lieten twee man de vrijwel zekere 0-2 onbenut vrij voor doelman Desmond Louwerens en kort daarna zou aanvoerder Bjorn Dijkstra, hij droeg terecht de Aanvoerders band en speelde als een zeer gedreven inspirator in het hart van de defensie , een bal nog voor de lijn zou hebben weggehaald. Kort daarna kreeg opnieuw Louwerens de handen op elkaar , een meer dan terecht applaus op een prachtige tip over, in deze zelfde minuten kort voor rust. Kort na afloop bleek uit gevoerde gesprekken dat de vrijwel zekere 0-2 achter de lijn was weggehaald maar niet was ‘‘gezien’’ om te worden goedgekeurd als geldig competitiedoelpunt. Geluk en het bekende Engeltje waren het antwoord voor de thuisclub waardoor beide ploegen met een terechte 0-1 voorsprong voor FC-Grootegast de rust ingingen.

Hoolsma kreeg kort na rust (50e minuut) in de rechtstreekse confrontatie met Louwerens opnieuw een kans maar de ervaren eerste doelman van de Hallummer formatie bracht bekwaam redding. De 1-1 viel vier minuten later toen Gwen Dijkstra op een werkelijk weergaloze wijze de actie van Youri Merkus verlengde , wat ook hem een meer dan terecht applaus opleverde vanaf de kant. De missing link in het aanvalsspel van Wykels Hallum had van de KNVB ‘’gedwongen rust’’  gekregen maar gaf precies aan waarom het gaat tussen de lijnen niet blaffen maar bijten wat een prachtige treffer opleverde die zijn team net dat beetje extra opleverde op jacht naar meer…. Grootegast die eveneens niks had aan een gelijkspel gezien hun positie wisselde twee keer tussen de 74e en 85e minuut en bracht Mike Homan (10) voor Tim Veenstra en Ronald Horinga (15) voor Bouwe Pompstra. Wietse Durk Bremer verving Robel Merhawi Tesfay na 79 minuten waardoor de jongste Bremer vanaf links komend de tegenstander zou gaan worden van de rechts in de zone opererende Herman Veens. Ondanks een niet geziene tweede goal voor Grootegast en een wegens buitenspel eveneens afgekeurde treffer van de thuisclub waren de beide treffers die gemaakt waren door Ite Hoolsema en Gwen Dijkstra een uiteindelijk volkomen terechte afspiegeling van dit duel. Dijkstra’s antwoord op de wederopstanding van zijn team en de prachtige treffer van Hoolsema het juiste antwoord van een team dat speelde met de juiste wedstrijd- mentaliteit en instelling maar dat gezien de ranglijst en veldspel te laag staat…….. Met een knipoog naar leidsman Bert Agricola de dirigent van 22 acteurs in dit geregisseerde toneelstuk over 90 minuten.

,,Derksen’’ zondag 15 april 2018.

U bent hier:
Pagina delen

Jeugdteams

Website en design door AddNoise internet & design