Wykels Hallum Voetbalclub

Deel deze pagina:  

De kop dekt de lading want gezien de stand op de ranglijst in 2I had Wykels Hallum bijzonder goede zaken kunnen doen om punten te gaan pakken bij het lager geklasseerde SC Veenwouden.

Als men het spelbeeld afzet van het op dinsdagavond 10 april ’18 gespeelde inhaalduel tegen de naam van fraaie Sportpark ‘’De Kemphaan’’ in Veenwouden dan zou men als neutrale toeschouwer al haast gaan vermoeden dat er echt twee kemphanen tegenover elkaar zouden komen te staan…

Het elkaar in de haren vliegen als kemphanen kwam deze avond wel voor bij de thuisclub en maar gedeeltelijk bij de bezoekers uit Hallum…

Men gaf weinig weg, wat deels kwam door een vooral zeer attent keepende Desmond Louwerens en door het verdedigen van de gehele ploeg maar voorin werd gewoon te weinig gecreëerd. Dit kwam deels door gebrek aan stoot en daadkracht (mede door de afwezigheid van Gwen Dijkstra) maar ook door het te weinig afdwingen voor de goal van directe scoringskansen voor het doel van de solide keepende Coenraad van der Mark…..

Het gevolg werd een uiteindelijke nipte 1-0 nederlaag voor de bezoekers uit Hallum na een treffer die op naam kwam van de latere matchwinnaar Wigle Westerlaan. Zoals boksers zeggen een letterlijke en figuurlijke knock-out op punten… Onder prachtige weersomstandigheden zette de jonge scheidsrechter D. van Gulik om 18.30 uur het spel in gang waarbij de thuisclub al vrijwel gelijk na het begin de regie pakte.

Veenwouden speelde zoals verwacht met veel ruimtes in de rug met een offensief team met drie spitsen tegen de bezoekende defensie die gevormd werd door Bjorn Dijkstra / Sieger Sjoerd de Vries gesteund door Reinder Algera en Kevin Dijkstra aan de flanken.

Zij kregen Ygram Vrieling 7 (Algera) en Wigle Westerlaan 9 (centrum) en respectievelijk Rinse Procee spelend met rugnummer 11 (Kevin Dijkstra) tegenover zich als tegenstanders. Door vanuit de omschakeling in te zakken bleven Vrieling en Rinse Procee voor de bal spelen met een blok erachter wat bijzonder weinig weggaf tegen de Hallummer driemans voorhoede.

Door ver uit te zakken in het centrum haalden de ervaren verdedigers Klaas van der Veen (3) en Robbert J. Lodewyks (4) vaak vroegtijdig de angel uit het aanvalsspel van de bezoekers waardoor de voorhoede van drie man met Bremer, Merkus en Merhawi Tesfay in fasen te vaak onzichtbaar bleven in het duel. Door te weinig greep op het middenveld, en door te veel uitvallende tweede ballen ook te verliezen, zoals trainer Yko de Boer ook terecht aangaf als aandachtspunt ‘’2e bal bin we net mei bezig’’ is veelal ook verklaard waarom de thuisclub wel goed bij de les was en WykelsHallum als team de figurant.

De blauwen van de gelegenheidsleiding Lammert Jan Westerlaan en Albert Jan van Zwol vervingen op zeer waardige wijze hun hoofdtrainer Riemer Kooistra. Ook zij zagen dat hun team ook na de 1-0 met loopacties voortdurend de ruimtes achter de laatste linie van de bezoekers bleef opzoeken met afwisselend meer en met minder succes. Yko de Boer moest na 27 minuten al ingrijpen waardoor hij zijn aanvoerder Pieter Dijkstra, de band ging naar naamgenoot Bjorn, naar de kant moest halen voor Anton Wiersma.

Na deze omzetting kwam Erik Robin Niemarkt kort achter de driemans voorhoede te spelen en kwam Wiersma meer in een controlerende rol terecht. Louwerens pakte na iets meer dan een half uur twee schoten van de thuisclub, maar moest twee minuten later (35e min) alsnog de gang naar het net maken na de goal van Wigle Westerlaan die enigszins ongelukkig werd geholpen door een der centrumverdedigers van Wykels Hallum.

Centrumspits Youri Merkus had kort voor rust de gelijkmaker op zijn schoen maar vrij voor van der Mark werd de bal alsnog weggerost.

Met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub gingen beide teams de tweede helft in waarin verder bitter weinig meer gebeurde. Door omzettingen in zijn basiselftal kwamen Peter Jan Schuts en Eise Mentje de Vries binnen de lijnen voor Doeke Yska (48e min) en Youri Merkus 79e minuut om nog iets aan het spelbeeld te kunnen veranderen.

De Boer dwong zijn team om het veld uit elkaar te trekken met ‘’zijkanten zoeken’’ om daarmee via de flanken door te komen en om tussen de linies (met een steekbal) iemand vrij voor Van der Mark te kunnen zetten.

Het ‘’slagge uuteindelijk net’’ om met deze laatste ingreep vanaf de kant het spel van de thuisclub alsnog te kunnen ontregelen. Het centrum gaf weinig tot niks weg, het systeem klopte als een bus bij de thuisclub, men haalde veelal al vroegtijdig de diepte uit het spel en men kwam zelfs nog tot een scoringskans in de 89e minuut. De bekende Stefan Jan Sijtsma werd vrijgespeeld voor Louwerens maar de solide keepende ‘’Beer’’ redde bekwaam op deze inzet.

Het verhaal eindigde helaas zoals het begon voor de Hallumers, weinig weggegeven maar daarmee ook te weinig creëren om recht te hebben op meer dan een punt. Pleister op de wonde was het slotakkoord van een der leiders van SC Veenwouden Gosse Jilderda die kort na afloop zei: ‘’jimme pakke de punten nog wol’’.

,,Derksen’’ woensdag 11 april 2018.

U bent hier:
Pagina delen

Jeugdteams

Website en design door AddNoise internet & design