Wykels Hallum Voetbalclub

Deel deze pagina:  

Een kop die de lading dekt en het duel precies omschrijft. Want ondanks een terechte 0-1 tussenstand waarmee beide teams de rust in gingen op het prachtige sportpark De Hege Simmerdyk in Joure was enige defensieve hulp van de tegenstander en een cadeautje van arbiter R.Groenewegen er de oorzaak van dat het team van Yko de Boer helaas met legen handen vertrok uit Joure…….

Wykels Hallum begon dan ook onbevangen aan dit duel en kreeg een SC Joure tegenover zich wat defensief inzakte voor keeper Andre Zeldenthuis en offensief speelde met de ruimtes (in de rug) en vooral probeerde om weinig weg te geven tegen deze opponent.

Vooral in de eerste helft speelde het team van oefenmeester De Boer gedurfd en had uit de vele gecreëerde goede scoringskansen meer rendement moeten halen dan uiteindelijk  de enige prachtige treffer van de door zijn teamgenoten soms ,,Bauke’’ genoemde aanvaller linksbuiten Robel Merhawi Tesfay, die ook in Joure weer veel energie in het duel stak.

Al na vier minuten spelen verzond vleugelaanvaller Gwen Dijkstra een fraaie pass op middenvelder Peter Jan Schuts die iets te gehaast schoot toen hij werd vrijgespeeld voor Zeldenthuis. Kort daarna verscheen rechterspits Jurre Hoogeveen voor Desmond Louwerens maar resoluut uitkomen van de Hallummer keeper voorkwam een treffer ten koste van een hoekschop.

Een slippertje van de jonge Jelmer Jeroen Koolhof bracht ook Louwerens enige verwarring, hij stompte deze onverwachte inzet met enig geluk nog tegen de kruising aan waarmee een vroege achterstand kon worden voorkomen.

Wykels Hallum had kort na het eerste kwartier opnieuw het heft in handen moeten nemen (16e min) toen de kort achter de driemans voorhoede spelende Peter Jan Schuts met een fraaie pass Gwen Dijkstra vond maar zag dat zijn aanvoerder Pieter ook over schoot. Twee goede kansen waren toen al gecreëerd zonder effectief de trekker te hebben overgehaald om SC-Joure al vroeg in het duel pijn te kunnen doen.

De na 17 minuten wel gemaakte 0-1 door Merhawi Tesfay was voor de bezoekers een meer dan riante opsteker als doeltreffend antwoord op de eerdere scoringskansen. Beer bracht daarna redding in twee keer (18e min) en pakte na 42 minuten spelen een fraai afstandsschot. 

De rugdekking van de 0-1 voorsprong was volkomen terecht maar werd volkomen teniet gedaan toen een der centrum verdedigers van de bezoekers de tegenstander van rechtsback Kevin Dijkstra de nummer 11 Sebastiaan Kooistra een niet te missen scoringskans bood na een foutieve inspeelpass.

De 1-1 was een onverwacht cadeautje dat door het team van Klaas de Jong na net twee minuten spelen in de tweede helft (47e min) zeer dankbaar in ontvangst werd genomen. Joure bleef offensief van achteruit met snelle uittrappen van Zeldenthuis de 1-1 zoeken waarbij vooral geprobeerd  werd  om de  Hallummer defensie met ‘’misperen’’ af te straffen.

Wat met mistasten niet lukte slaagde wel vanaf 11 meter voor Louwerens toen Groenewegen een spelsituatie als ‘’hands’’ bestrafte. Martijn Dijk pakte  deze gemakkelijk gegeven penalty als cadeautje dankbaar uit en schoot deze als ‘’Antonin Panenka’’ dankbaar door het midden wat 2-1 betekende na 53 minuten spelen. Twee minuten later ging het duel vrijwel definitief in het slot toen Martijn Dijk zijn tweede mocht maken na opnieuw een enorme defensieve  fout in de defensie van de bezoekers.

Ook na de 3-1 van Dijk bleef er voor WykelsHallum  tijd genoeg over om terug te komen maar geloof  en vooral offensieve daadkracht om tot kansen te komen voor de goal van Zeldenthuis  waren daarna te  sporadisch te zoeken om definitief  terug te kunnen komen in het duel. Een offensieve  en een defensieve wissel bracht Stefan Homsma binnen de lijnen voor Peter Jan Schuts (69e min) en na 75 minuten spelen haalde De Boer Jelmer Jeroen Koolhof naar de kant voor Bjorn Dijkstra.

Merhawi Tesfay’s inzet leverde de bezoekers nog een late hoekschop op (87e min) zonder gevolgen voor Joure en Sieger Sjoerd de Vries trapte kort voor het einde (89e min) nog een bal voor de lijn weg. Bijzonder jammer dat de 3-1 een vertekend beeld geeft en dat dit duel ondanks een terechte 0-1 tussenstand niet meer rechtgetrokken kon worden, terwijl er echt wel goede mogelijkheden op meer werden  gecreëerd tegen dit SC Joure.

 

                                                                                            ‘’Derksen’’  11 maart 2018.       

U bent hier:
Pagina delen
Website en design door AddNoise internet & design