Wykels Hallum Voetbalclub

Deel deze pagina:  

Nu de winterstop er (grotendeels) op zit afhankelijk van het weer en de terreingesteldheid bij de verenigingen kan er gelukkig weer worden gevoetbald. Het eerste elftal van de SV Wykels Hallum en de FC Grootegast hervatten op zaterdag 27 januari 2018 de competitie en eerstgenoemde kwam dan ook behoorlijk goed en ook terecht scherp uit de startblokken.

Ondanks de zeer koude omstandigheden met veel wind, de regen bleef de vele aanwezigen bespaard, zagen de liefhebbers van het prachtige spel fraaie acties, mooie doelpunten en vooral effectiviteit aan Hallummer zijde.

Na het Open Fries Kampioenschap zaalfutsal en een aantal ingelaste oefenduels voor dit duel lieten de mannen van oefenmeester Yko de Boer zowel aan de bal en als team over twee helften zien te kunnen domineren. Mede gedragen door de wind kwamen de Hallummers al na drie minuten spelen op voorsprong. De vanaf rechts komende Robel Merhwai Tesfay  zag zijn prachtige inzet net zoals Robin Propper namens Heracles deed op een prachtige manier achter de Groninger doelman in het net ploffen: 0-1.

Trainer Jan Haan trachtte Wykels Hallum te bestrijden met verkapt countervoetbal, want bij balbezit van de bezoekers zakte de thuisclub veelvuldig achter de bal om van vanuit het moment van omschakeling te spelen met veel ruimtes in de rug. Sturing kwam vanuit het centrum om van daaruit als collectief druk te zetten op de twee laatste linies van de bezoekers.

Haan liet vanuit de omschakeling zijn centrumspits 9  (veelvuldig) staan tegen het centrale duo Dijkstra/De Vries om met zijn aanvoerder vanaf rechts te komen als nummer 10  en met zijn linkerspits tegen rechtsback Kevin Dijkstra.   

Het spel werd van achteruit gevoed, terwijl de nummer 6 Paolo Francisco als controlerende middenvelder regelmatig de degens moest kruisen met het driemansblok Niemarkt, Schuts en Dijkstra. Door het driehoekje met de spitsen van achteruit te voeden, de aanvoerder van Grootegast bespeelde de ruimtes kort achter zijn eigen voorhoede, dacht Haan met loopacties (in de diepte) en vooral doorkomend over de flanken Wykels Hallum snel op de knieën te kunnen krijgen.

Doelman Louwerens die geconcentreerd keepte hoefde slechts een aantal keren redding te brengen op een aantal goede mogelijkheden van Grootegast. Een inzet werd goed met de voeten gepareerd en een goed geplaatste kopbal van de aanvoerder van de Groenen werd goed gepakt.

De bezoekers die na 34 minuten spelen op een fraaie 0-2 kwamen, uit een vrije trap aan de rechterkant, kregen na de inzet van Erik Niemarkt in een eendrachtige samenwerking met Peter Jan Schuts (P.J.) deze treffer eigenlijk in de schoot geworpen als een mogelijke eigen goal!

Zoals leider Arjen de Vries zei: "miskien binnen zij voetballend wol fjirder" , het collectief van de ploeg die hij als leider vertegenwoordigde speelde als een eenheid. Peter Jan Schuts haalde kort voor rust doeltreffend uit (42e minuut) en zorgde voor een meer dan bevrijdende 0-3.

Een ongekende weelde als tussenstand om de competitie mee te kunnen hervatten….

Trainer Haan bracht kort na rust een dubbele wissel binnen de lijnen, en zag dat dit zowat effect resulteerde toen Sieger Sjoerd de Vries vier minuten na rust de bal voor de lijn kon wegtrappen ten kostte van een hoekschop.

Het duel werd ruim twintig minuten na rust definitief in het slot gegooid toen een aanvallende actie van linkerspits Wietse Durk Bremer slechts ten koste van een overtreding kon worden voorkomen. De bal ging na het fluitsignaal van scheidsrechter R.M.Berends op 11 meter en daarmee was het voor Grootegast helemaal over. Peter Jan Schuts toonde initiatief en na het fluitsignaal van Berends kon de Groninger doelman voor de vierde keer de gang naar het net maken.

Met nog een wissel had Haan al zijn wissels opgebruikt en met de terugkeer van de man met de uitschuifbare benen Doeke Yska 14 voor Schuts als middenvelder en later de jonge Jelmer Heins (16) voor Wietse Durk Bremer en Jelmer Koolhof voor Youri Merkus was ook trainer De Boer uitgewisseld.

Door daar te ‘’snijden’’ waar de balans van zijn team niet werd gestoord kwam de terechte 0-4 overwinning totaal niet in gevaar. Het collectief verdiende een groot compliment want met P.J.S. aan het roer stond er een ploeg die in balans was, een 0-4 van een eenheid en trijepunten mei werom naam ……

 

                                                       ,,Derksen 28-01-2018.’’

U bent hier:
Pagina delen
Website en design door AddNoise internet & design