Wykels Hallum Voetbalclub

Deel deze pagina:  

Na het bekijken van dit een na laatste competitieduel voor de winterstop  Wykels Hallum speelt mogelijk nog thuis op zaterdag 16 december tegen Leeuwarder Zwaluwen kan je de navolgende conclusie trekken…. De door Yko de Boer getrokken conclusie is niet de juiste conclusie. Want de helaas ook aan het einde  van dit lopende seizoen bij Wykels Hallum vertrekkende oefenmeester startte al verkeerd op sportpark ‘’De Warren’’ door met (middenvelder) Peter Jan Schuts voorin te gaan beginnen samen met Robel Merhawi Tesfay en Gwen Dijkstra iets hangend voorin vanaf rechts kon men eigenlijk  vooraf al weten dat men geen balvast aanspeelpunt voorin meer zou gaan hebben. Daarmee was dit eerder al door toenmalig trainer Wibo de Brouwer ook uitgevoerde experiment met Schuts op 9 als balvast aanspeelpunt en vervanger van Bosch al bij voorbaat gedoemdte mislukken…..

Door aanvoerder Pieter Dijkstra normaal gesproken samen met Jurjen Bosch in de as de kapstokken waaraan deels het spel wordt opgehangen in de as van de Hallummer formatie te wisselen speelde men het team van trainer Rob de Jong al in de kaart. Vanuit balbezit kon men veelal geen vuist maken , men werd veelal overlopen creëerde het team met de routinier Tjeerd Rijpma achterin, ‘’ hij koe nei dizze partij net wurdich west weze’’ veel scoringskansen. Na het begin van dit duel wat onder leiding stond van de zeer matig acterende D. van Gulik uit Drachten , hij liet grensrechters staan en vond alles goed, kortom hij floot een wedstrijd in een wedstrijd , was het al duidelijk dat de bezoekers het zeer moeilijk zouden krijgen. Met aanvoerder Ralph Wietses in het centrum op 9 en met de al genoemde Tjeerd Rijpma achterin had het team van Rob de Jong zowel betaald voetbal ervaring achterin, en hoofdklasse ervaring voorin. Wietses speelde een aantal seizoenen bij zowel SC-Joure en FVC,  waarmee de aanvoer vooral van achteruit met veel lopende mensen met diepgang , ook over de vleugels naar de voorhoede van Hardegarijp  al deels verzekerd was. Vanuit balbezit probeerden de Hallummers te voetballen maar verloren veelal de bal door weinig greep op het spel van de thuisclub , en veelal door een gebrek aan balvastheid mede voorin. Men zocht veel de lange bal van achteruit via doelman Desmond Louwerens om zo het middenveld over te slaan om voorin direct de 1-1 duels  te kunnen zoeken om van daaruit scoringskansen te kunnen creëren en af te kunnen dwingen. Het lukt maar zeer sporadisch om zich onder de druk van Hardegarijp uit te kunnen voetballen en om zo voor Evert van Schepen te kunnen verschijnen die vrijwel het gehele duel maar sporadisch of nauwelijks werd getest.

De Boer verwoordde het spel van zijn team na ongeveer een kwartier spelen zo ‘’Middenfjild bliuwt te grut’’ en  ‘’wij sluute net troch’’ een teken aan de wand , waarmee de druk bleef van de lopende mensen van Hardegarijp die vanuit balbezit steeds meer greep konden (mochten) ontwikkelen op hun directe tegenstanders. Kortom te veel ruimtes tussen de linies waarmee Hardegarijp vrolijk in de kaart werd gespeeld. Wietses kwam namens Hardegarijp na 11 minuten prachtig door, kapte en schoot maar net voorlangs. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven want na 28 minuten was het Vladik Drakopulo die zijn team met een prachtige schuiver, het leer ging gekruist in de lange hoek, op 1-0 zou gaan zetten. Met een 1-0 ruststand begon het duel onder de kunstlampen opnieuw, en met twee goals van de nummer 2 Anne Kromhout nam Hardegarijp verder afstand van de bezoekers na 64 en 68 minuten spelen. Na de 3-0 tussenstand wisselde de Hallummer oefenmeester twee keer en bracht Jelmer Koolhof voor Ludo de Vries en verving Stefan Homsma Peter Jan Schuts als aanvaller. Wykels Hallum werd mogelijk een volkomen terechte strafschop onthouden door arbiter van Gulik (precies zoals hij floot) na 81 minuten spelen Gwen Dijkstra werd gemangeld , en Hardegarijp raakte nog de paal twee minuten voor tijd.

In de uiterste slotfase bracht De Boer Youri Merkus nog binnen de lijnen voor Gwen Dijkstra maar enig zicht op meer daarover hoefden de Hallummers zich na de wellicht en enigszins vertekende 3-0 maar terechte overwinning voor Hardegarijp zich geen moment een illusie of druk te maken. Ook met het vooreerst voor lange tijd ontbreken van Jurjen Bosch en Eise Mentje de Vries herbergt de selectie van Wykels Hallum genoeg kwaliteit om zich te gaan handhaven….. Kortom  mede een kwestie van de juiste poppetjes op de juiste plaatsen neerzetten een verhaal waarmee ook al oud Bondscoach Danny Blind en interim Bondscoach Fred Grim mee hadden te maken…….. Kortom een maatje te groot niet helemaal terecht deze woorden, die een enigszins ander beeld geven van dit teleurstellende duel namens een uitstekende oefenmeester en een zeer prettig mens namens zijn vereniging Wykels Hallum.

 ,,Derksen’’ zondag 10-12-2017.

U bent hier:
Pagina delen
Website en design door AddNoise internet & design