Wykels Hallum Voetbalclub

Deel deze pagina:  

Een kop die de lading dekt waarmee het duel precies is omschreven zoals Wykels Hallum 1 en het thuisspelende Broekster Boys die zaterdag 25 november speelden in Damwoude. De 4-4 vertelt het verhaal van een volkomen terechte voorsprong, de bezoekers kwamen eigenlijk op een volkomen terechte 0-2 door een treffer van Robel Merhawi Tesfay, gevolgd door de treffer van aanvalsleider Bos

Maar de eerste werd door arbiter Schulte afgekeurd wegens (buitenspel?) en de treffer van Jurjen Bosch , als een soort van afscheidstournee , de avontuurlijke Hallummer gaat op reis, kreeg wel de goedkeuring van de leidsman.

Kortom het verhaal van scoren, weglopen en je uiteindelijk weer terugvechten in het duel via een volkomen terechte en late  gelijkmaker van Eise Mentje de Vries.

Kort na het begin van dit duel was het de huidige koploper in 2I zaterdag die de eerste speldenprikken probeerde uit te delen in dit duel. De bezoekers speelden compact maar hadden in de 8e en 9e minuut even geen direct antwoord op de eerste aanvallen van ‘’De Broek’’. Desmond Louwerens , die net als zijn 20 jarige collega Lennert J. Koolstra  deze middag ook vier keer de gang naar de achterkant van het net moest maken, keepte attent, redde bij de eerste inzet bekwaam en zag nog geen minuut later Rienk de Haas maar net voorlangs schieten.

De Broek voetbalt gemakkelijk, dirigeert van achteruit in een driehoekje met de punt naar achteren om vanuit het centrum de druk op de tegenstander te kunnen (gaan) opvoeren en bepalen. Door vooral van de ervaring van Oane Kooistra 15  gebruik te maken , creëerde of creëert men de rust in het spel om zo te kunnen sturen , wat mede werd vertaald door Captain Riemer Doornbos. Hij speelde slim tussen de linies als sturende controleur met rugnummer 6 , waarmee hij mede het tempo bepaalde en daarmee ook de druk op de tegenstander met scorend vermogen bij Broekster Boys.

Doornbos was ‘’hoofd’’ van een slimme formatie die een soort van 4-4-2 speelde met Rienk de Haas en Piet Wessel Dijkstra voorin, met Hedzer Prins iets hangend als rechterspits aan de flanken. Wykels Hallum speelde dan ook tegen een formatie die je gelijk aan moet pakken , want na het overgeven van het initiatief vanuit balbezit/ omschakeling was deze tegenstander dodelijk met veel lopende mensen want ze draaiden de tegenstander in fasen steeds verder de duimschroeven aan.

De al genoemde routine bij Wykels Hallum met namen als Sieger Sjoerd de Vries , Pieter Dijkstra, Kevin Dijkstra en Jurjen Bosch wensten daaraan, net als hun ploeggenoten niet mee te werken. Want Bosch en co strooiden de mannen van oefenmeester Ron de Boer al na precies een kwartier spelen zand in de ogen toen Jurjen Bosch , na Merhawi Tesfay wel de boeken inging met zijn geldige 0-1. De mannen van de op zeer bekend terrein verkerende Hallummer oefenmeester Yko de Boer behielden zeker gedurende de eerste helft het beste van het spel en hadden de voorsprong na Jurjen Bosch zijn goal ook moeten uitbouwen.

De al genoemde Robel Merhawi Tesfay had zijn actie na 27 minuten na zijn al in het begin waarschijnlijk ten onrechte afgekeurde goal kunnen bekronen met een tweede treffer maar hij haalde geen rendement uit zijn (loop) actie en scoorde niet, maar kort voor het einde van de eerste helft was het wel raak. Middenvelder Erik Robin Niemarkt, gezegend met een goede pass en schot drukte af en de door scheidrechter Schulte aan Wykels Hallum toegekende vrije trap werd door de voormalige Rode Baret hard achter Koolstra geschoten na 39 minuten.

Na de 0-2 kregen de bezoekers via hun aanvoerder Pieter Dijkstra de mogelijkheid om de score op een 0-3 te zetten, maar WykelsHallum’s captain gleed de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Broekster Boys had aan twee aanvallende momenten genoeg kort voor de rust om via Piet Wessel Dijkstra terug te komen. In de 43e minuut passeerde hij echt op de rand van buitenspel, assistent Erwin Hoekstra van Wykels Hallum werd bij deze eerste tegentreffer eerst volkomen genegeerd door scheidsechter Schulte.

Hij liet hem dus eerst ‘’staan’’  en gaf dus een geldige  treffer aan Broekster Boys, gevolgd door Dijkstra’s tweede op slag van rust waardoor beide teams met een 2-2 de rust in gingen.

Kevin Dijkstra neutraliseerde één der Boys' treffers op aangeven van Eise Mentje de Vries uit een prachtige hoekschop waardoor Koolstra en co na 48 minuten spelen opnieuw konden aftrappen na Dijkstra’s perfecte geplaatste kopbal: 2-3!

Aanvoerder Riemer Doornbos, gezegend met techniek, inzicht  en een goede actie werd door de spelers in de as en vooral op het middenveld bij Wykels Hallum niet ‘’opgepakt’’ en de Boys aanvoerder mocht kort daarna vrij doorlopen om zijn prachtige actie met een fraaie treffer te mogen bekronen  met een 3-3 tussenstand al gevolg.

Het thuispubliek en daarmee ook de thuisploeg dacht daarna al aan het bekende kantelmoment, want de 3-3 in de 52e minuut werd al vrij vlot herzien door de 4-3 in de 56e minuut  van de nummer 9 Rienk de Haas. Met de treffer van De Haas dacht Broekster Boys erop –en erover te kunnen gaan, maar liet die mogelijkheid na door een enorme slordigheid in de afronding.

Na vrijwel een half uur profiteerde Broekster Boys niet van een foutieve en onderschepte terugspeelbal die oog in oog voor Desmond Louwerens naast werd geschoten.

Trainer Ron De Boer van Broekster Boys bracht na 68 minuten spelen Hendrik Bouma voor aanvaller Hedzer Prins, gevolgd door de wissel van middenvelder Niemarkt voor de defensieve Peter Jan Schuts.

Het slotakkoord was wederom voor de bezoekende formatie, want de goed spelende Eise Mentje de Vries, de ‘’evenknie’’ of tegenspeler van Riemer Doornbos, ook hij speelde onder zes, bekroonde uitstekend spel met een prachtige treffer. De jonge middenvelder scoorde na 79 minuten niet alleen de volkomen verdiende 4-4, hij was ook de aangever geweest voor de fraaie treffer van Kevin Dijkstra’s 2-3.

Een goal en een assist zijn goede uitgangspunten om uit te kunnen bouwen.

Aan Peter Jan Schuts werd het slotakkoord gegeven, want met meer geluk had hij Broekster Boys meer pijn kunnen doen, zijn inzet werd voorlangs geschoten. Een beter Wykels Hallum had na een uitstekende eerste helft afstand moeten en ook kunnen nemen maar Broekster Boys kwam over twee helften gezien weer terecht langszij.

Het publiek was winnaar geworden in het natte en soms druilerige Damwoude met dank aan twee prachtige voetballende ploegen.

De genoemde gele kaarten van en voor bepaalde spelers,  zij zijn genoemd  bij de thuisploeg in hun versie van dit duel, zijn puur voor rekening van Broekster Boys en worden buiten alle beschouwing gelaten binnen dit wedstrijdverslag…………       

                                                            ,,Derksen’’ Zondag 26-11-2017

U bent hier:
Pagina delen
Website en design door AddNoise internet & design