Wykels Hallum Voetbalclub

Deel deze pagina:  

Een passend verhaal met een passende titel waarin ook scheidsrechter A.J.Walters een duidelijke hoofdrol speelde. In een treffen waarin Wykels Hallum 1 ondanks een misschien in fasen iets mindere tweede helft opnieuw aantoonde gemakkelijk mee te kunnen in deze zaterdag tweede klasse I. SC Joure bracht niet alleen veel ervaring mee, wat te zien was binnen bepaalde linies van hun ploeg met Sjoerd Jellema , aanvoerder Nicky Sauer en met flankspeler Jurre Hogeveen maar ook vrij veel voetbal.

Ondanks grote namen van het oude Joure 1, wat op zondag jarenlang met o.a. deze genoemde namen in zondag 1F en in het seizoen 2013 –’14 zelfs nog Hoofdklasse speelde , keek het thuisspelende SV Wykels Hallum 1 niet op van deze al in het amateurvoetbal redelijk gevestigde namen.

De twee beste scoringskansen waren dan ook voor de thuisploeg.

Aangever Eise Mentje de Vries bediende vleugelaanvaller Gwen Dijkstra , hij zag zijn inzet maar net naast gaan na precies twee minuten spelen , na 26 minuten gevolgd door een goede inzet van deze zelfde De Vries die maar net langs het doel ging van de pas 18 jarige eerste doelman van de bezoekers Jelle Huitema. SC Joure gaf tot dan weinig weg, het liet in fasen het centrum uitzakken ‘’dubbelen’’ tegen de routine van aanvalsleider Bosch , Sipke Visser en Jacob Swart deden dit afwisselend, waarbij zij ook nog eens het startsein gaven om te stappen , om daarmee op buitenspel te spelen wat overigens niet veel ploegen deden die de voorgaande tegenstanders waren van de Hallummer formatie. Het resulteerde wel in het spelen met veel ruimtes in de rug en met de linies kort op elkaar om zo voldoende druk te kunnen zetten met de twee spitsen Sebastiaan Kooistra (9) en met de routine van Jurre Hogeveen (11) , in de rug gedekt door de bijsluitende en kort achter de spitsen spelende Jelte ter Heide (10).

Joure heeft met vrije trappen een zeer sterk wapen, het scoorde met dit dode spelmoment de prachtige 0-1 , rechtsback Sjoerd Jellema (2) die ook de gloriejaren nog meemaakte van SC Joure 1 zondag , scoorde vallend en koppend de openingstreffer na 31 minuten. De bezoekers die afwachten zijn dodelijk na balverlies en hadden drie minuten later de thuisdefensie opnieuw pijn kunnen doen na het onderscheppen van een foutieve terugspeelbal , maar Sebastiaan Kooistra had het vizier voor Louwerens bepaald niet op scherp staan en schoot huizenhoog over. Naast vrije trappen creëerde de ploeg diepte met de verre ingooien van linksback Arjen Bergsma , de tegenhanger van Wykels Hallum’s Sieger Sjoerd de Vries. De thuisploeg die geen moment werd weggespeeld in de eerste helft kwam op gelijke hoogte na 41 minuten spelen toen aanvalsleider Bosch zich achter de bal schaarde, uithaalde en de terechte 1-1 kon laten aantekenen, wat tevens de ruststand zou gaan worden. Kort na rust in de 48e minuut dacht SC Joure op voorsprong te zijn gekomen, maar de eerst gegeven treffer door A.J.Walters werd alsnog geannuleerd na overleg met assistent scheidsrechter Hoekstra van Wykels Hallum. De Hallummer  assistent had een terecht buitenspel geconstateerd bij het doelpunt van SC Joure waardoor het na een stevig beraad tussen scheidsrechter en assistent scheidsrechter alsnog 1-1 bleef.

Trainer Klaas de Jong ontstak vervolgens in woede en zij in minder nette bewoordingen in de richting van Walters  ‘’ keur hem dan gelijk af ‘’dr………l’’ De woordkeuze van dit door Venco drop gemaakte eindproduct is overigens puur voor rekening van de Jouster oefenmeester aan het adres van Walters…….   Na het afkeuren van de door hun al gemaakte ‘’1-2’’ kwamen de bewoners van het Blikkelan echter wel op voorsprong waardoor Gwen Dijkstra zijn hele ploeg naar een geldige 2-1 tilde vrijwel een minuut later! De Jong bracht de latere doelpuntenmaker Folkert Luhoff met 13 binnen de krijtlijnen voor de controlerende middenvelder Yannick Veenma met rugnummer zes in de 59e minuut. Twee kansen kort na deze wissel hadden de bezoekers meer moeten opleveren maar een klutssituatie werd geen treffer na 64 minuten , bal kwam op de paal , gevolgd door een meer dan riante kans voor invaller Luhoff na 67 minuten , hij schoot voorlangs. SC- Joure wisselde daarna opnieuw, trainer De Jong bracht Erwin Ydel met 14 voor centrale verdediger Jacob Swart waarmee ook Joure de druk op de defensie van Wykels Hallum verder opvoerde. Aanvoerder Pieter Dijkstra kreeg namens zijn team het gelijk niet aan zijn zijde , hij maakte met een werkelijk schitterende uithaal de ‘’3-1’’ , het leer sloeg na een werkelijk  perfecte uithaal als een granaat in de bovenhoek boven Huitema , maar assistent van der Kooi van SC Joure  die ook ‘’buitenspel ‘’ had gezien ging hierin niet mee.

Hij hielp met deze vrij zekere en naar alle waarschijnlijkheid volkomen genomen onterechte   ‘’beslissing’’ zijn ploeg overigens wel, en hield ze daarmee in het duel. De Jousters konden  de latere 2-2 alsnog konden koesteren  , waarmee ze niet vanuit een nog grotere achterstand tegen de debutant in 2I terug behoefden te komen, als Pieter Dijkstra’s treffer niet was afgekeurd ,  in de slotfase van het duel. Volgens velen een onterecht afgekeurde treffer met een vies luchtje….. Na Dijkstra’s werkelijk prachtige uithaal na 74 minuten spelen , had zijn ploeggenoot Gwen de score ook op 3-1 kunnen zetten maar de gedreven aanvaller kopte uit een gegeven  hoekschop helaas net naast na 77 minuten spelen. SC Joure kreeg wel zijn genoegdoening en een punt een minuut later waarbij het helaas werd geholpen door een uitglijder in de thuisdefensie. Een der verdedigers gleed weg of stond verkeerd aan de rechterkant waardoor Folkert Luhoff alsnog het punt kon redden voor zijn ploeg. Trainer Yko de Boer wie dan ek tevreden mei het gekoesterde punt ‘’Hjir tekenst foaraugeande oan dit duel foar een punt tsjin SC-Joure’’ Kortom het verhaal van drop , veel (afgekeurde) goals , een scheidsrechter en zijn assistenten hadden mede dit duel bepaald maar ook weer fraaie treffers en goede gesprekken na afloop…

,,Derksen’’  5-11-2017.

U bent hier:
Pagina delen
Website en design door AddNoise internet & design